http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

tiistai 20. lokakuuta 2015

Berliinivinkit osa 2: ILLALLISVINKIT BERLIINIIN / MY BERLIN DINNER TIPS

Kun Berliinissä vierailevat kyselevät multa ravintolavinkkejä, suosittelen yleensä ravintoloita, jotka on jollakin tapaa erilaisia kuin Suomen raflat. Hyvää italialaista esimerkiksi saa Suomestakin, sen sijaan afrikkalainen tai vietnamilainen on Suomessa harvinaisempaa. 

Berliini on täynnä hyviä ravintoloita, ja moni hyvä paikka on varmasti multakin vielä testaamatta. Tämän listan ravintolat ovat kuitenkin saaneet mut tulemaan paikan päälle useampaan otteeseen, ja näitä myös uskallan suositella eteenpäin. Jos haluat pelata varman päälle, varsinkin viikonloppuisin kannattaa tehdä pöytävaraus.


Berliinin ravintolasuositukset
Berliinin illallisvinkit
Transit
Dinner tips Berlin
Betje Etiopia

Berliinin ravintolavinkit alueen mukaan jaoteltuna:

Friedrichshain:
 • Onsen - todella hyvää japanilaista, joka ei petä koskaan. Sushi on ensiluokkaista, mutta kannattaa kokeilla muitakin annoksia. Joka kerta kun käyn täällä, ihmettelen miksen käy useammin.
 • Transit - thai-indonesialaisia tapaksia. Yksi pieni annos maksaa 3 €, voit siis tilata useamman ja maistella tapas-tyyliin useampia herkkuja. Kannattaa tilata 3-4 pientä annosta per naama.
 • Seul Kitchen - Hyvää korealaista ihan Warschauer Str - aseman vieressä. Lounasaikaan todella täynnä, mutta iltaisin vähän rauhallisempaa. Suosikkiannokseni ovat Bibinbad ja korealainen burgeri.
Prenzlauer Berg:
 • Savanna - etiopialainen ravintola. Berliinissä on useampikin afrikkalainen ravintola, joista tämä on toinen suosikkini.
Mitte:
 • Transit - samaa ketjua kuin Friedrischainin Transit, eli thai-indonesialaisia tapaksia. Trendikäs paikka - muista tehdä pöytävaraus!
 • Dudu - vietnamilaista fusion ruokaa. Trendikäs paikka, missä myös kiva sisustus. Sushi on hyvää, mutta kannattaa kokeilla jotain "oikeitakin" annoksia.
 • Toca Rouge - kiinalaista fusion ruokaa. Pieni ja trendikäs paikka, vessassa diskovalot. Pöytävaraus kannattaa tehdä.
Schöneberg
 • Petje Etiopia - tämä on ehdottomasti mun lempi afrikkalainen ravintola Berliinissä! Kannattaa tilata kahden hengen maistelulautanen, missä on sekaisin sekä liha- että kasvisruokia. Ihanan mausteista ja vähän tulista ruokaa. Varaudu syömään käsin ;)
Kreuzberg:
 • Long March Canteen - todella hyvä kiinalainen dimsum ja dumplings-ravintola. Dumplingssit on melkein yhtä hyviä kuin Taiwanissa aikoinaan :)
 • Chan - thai market food. Hyvä thai-paikka viihtyisän Paul Linke -joen varrella. Myös iso terassi!
Tsekkaa myös Berliinivinkit Osa 1: Kahvilalempparini Berliinissä.

This is a list of my favorite restaurants in Berlin. If someone asks tips for Berlin, I always try to recommend places that are somehow special. Good Italian food you can find everywhere, so in Berlin you should try something else :) There are so many good restaurants in Berlin that it is difficult to choose the best ones, but these restaurants I have visited several times and would be happy to go back any time!

Check out also my favorite cafes in Berlin.

What is your favorite restaurant in Berlin?

2 kommenttia:

 1. (Mitten) Transit on mullekin tuttu, kävin siellä toukokuussa, tykkäsin kovasti! Ruoka oli ihanaa ja vaikka paikka vaikutti melko trendikkäältä, oli se silti tosi edullinen. :)

  VastaaPoista
 2. Transit on kyllä aina ihana! Itse tykkään melkein enemmän Fhainin Transitista :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti