Tässä lohisalaatissa maistuu kesä! Kesällä ei tee mieli laittaa uunia päällä, vaan on kivempi kokkailla erilaisia raikkaita ruokaisia salaatteja - tai raakaruokia. Salaatit on myös kätevä pakata mukaan töihin lounasevääksi tai puistoon piknikille.
Mä oon ollut viime aikoina vähän laiska ruoanlaittaja, kunnes eilen mun sisäinen keittiömestari pääsi taas vaihteeksi oikein valloilleen. Tein mm. raakawrappeja salaatista manteli-tomaattikastikkeella kruunattuna. Helppoa kesän raaka-ruokaa parhaimmillaan! Wrappien ohje luvassa seuraavassa postauksessa, nyt ensin salaatin vuoro!
Reseptit: Kesäinen kylmäsavulohisalaatti (gluteeniton). Ohje kahdelle
Erilaisia vihreitä salaatteja
1 varsisellerin varsi
6 retiisiä
1 avokado
kylmäsavulohta n. 200-300 g
kirsikkatomaatteja
Kurkkua
goji-marjoja
Siemeniä
Sitruunan mehua
Mustapippuria
Kananmuna (keitetty)
Pilko salaatit ja kasvikset suoraan lautasille. Paloittele päälle lohi ja kananmuna, ripottele siemenet ja goji-marjat päälle ja mausta sitruunalla ja mustapippurilla. Bon appetit!
Mä yritän aina käyttää ruoanlaitossa mahdollisimman paljon kauden kasviksia ja vihanneksia, mieluiten suoraan torilta ostettuna. Esim. avomaan kurkut, retiisit ja tomaatit ovat nyt parhaimmillaan! Juomaksi raikas vesimelonisheikki, ja kesäinen lounas on valmis.
Lohessa on paljon omega3 -rasvahappoja, D-vitamiinia ja B-ryhmän vitamiineja. Lohta tulisi syödä ainakin kerran viikossa. Avokado taas on loistava hyvän rasvan lähde, joka auttaa mm. alentamaan pahaa kolesterolia. Siemenistä taas saa kuituja ja myös hyviä rasvahappoja. Siemeniä ja avokadoa kannattaisikin syödä päivittäin! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti