Sain viime kesänä synttärilahjaksi Jenni Muirin kirjan "Super Gains", ja vaikka olenkin sitä paljon selaillut, niin nyt vasta ekaa kertaa kokkasin kirjan reseptejä. Muuntelin hirssisalaatin reseptiä vähän "yksinkertaisemmaksi", koska en edes tiedä mitä ohjeen Adzuki-pavut ovat (käytin siis tilalla kidney-papuja), ja erittäin raikas ja toimiva kokonaisuus syntyi näinkin! Tämä salaatti sai ehdottomasti paikan mun vakioreseptien joukossa :)
Reseptit: Hirssisalaatti
- 1,5 dl hirssin jyviä
- 1 tölkki kidney papuja
- 1,5 dl pakasteherneitä
- 10 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 kevätsipulia
- Reilusti tuoreita yrttejä - mä laitoin sekä minttua että persiljaa, mutta yhtä hyvin käy myös basilika, korianteri, rucola ym
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- 1-2 rkl Vinegaria
- Suolaa, pippuria
- Lisukkeeksi joko vahvaa juustoa tai lohta
Keitä hirssi reilussa vedessä kypsäksi, noin 20 min. Huuhtele kidneypavut. Pilko kaikki kasvikset ja yrtit pieneksi.
Kun hirssi on valmista, huuhtele se juoksevan kylmän veden alla ja anna hetki kuivua. Yhdistä kaikki aineet isossa salaattikulhossa, sekoita joukkoon öljyt ja mausteet. Nauti juuston tai lohen kanssa tai ihan sellaisenaan :) Namskis!
Mä olen aikaisemmin tehnyt hirssistä lähinnä puuroa, mutta onneksi kokeilin tätä reseptiä, koska hirssi toimii salaatissa erinomaisesti. Tuoreet yrtit on tän salaatin a ja o ja tekee tästä ihanan raikkaan ja maukkaan.
Jee, nauttikaahan viikonlopusta ja terveellisestä salaatista! :) Meikä on kohta lähdössä treenauttamaan asiakasta ja sunnuntainakin on pari ohjausta tiedossa, mutta huomenna lauantaina aion viettää vapaapäivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti