Sanoiko joku, ettei oo aikaa valmistaa terveellisiä välipaloja? Uhraa 15 minuuttia sunnuntai-illasta, ja saat herkullisia itsetehtyjä myslipatukoita koko viikoksi!
Itsetehdyt taatelikaura-myslipatukat
- 3 dl kaurahiutaleita
- 18-20 kivetöntä taatelia
- 2 dl vettä
- 1/2 dl auringonkukansiemeniä (seassa voi olla vähän kurpitsansiemeniä)
- 1 dl manteleita
- 3 rkl kookosöljyä
- 3 rkl chia-siemeniä + 15 rkl vettä
- 2 tl psyllium-kuitua
- 2-3 tl kanelia
- 2 rkl agave-siirappia
- (halutessasi 2 tl raakakaakaojauhetta)
Laita chia-siemenet ja 15 rkl vettä mukiin, ja anna siementen turvota vedessä ainakin 15 min. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Sillä välin paloittele taatelit. Kuumenna pieni kattila levyllä, ja lisää kookosöljy ja taatelinpalat. Kiehauttele taateleita öljyssä noin 5 minuutin ajan.
Laita sitten taateli-kookosöljyseos blenderiin, ja kaada päälle 2 dl vettä. Sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki loput aineet, ja sekoita kunnes saat pehmeän tasaisen massan. Vinkki: Tässä vaiheessa voi myös sekoittaa loput aineet vaan lusikalla, ei siis enää tehosekoittimella, jolloin saat patukoista rapeampia ja koostumuksesta "myslipatukkamaisemman".
Maista seosta! Lisää kanelia/siirappia tarvittaessa. Kun olet saanut hyvänmakuisen massan, levitä se leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi levyksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 min.
Maista seosta! Lisää kanelia/siirappia tarvittaessa. Kun olet saanut hyvänmakuisen massan, levitä se leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi levyksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 min.
Kun otat levyn pois uunista, anna sen jäähtyä noin 15 min. Leikkaa sitten haluamasi kokoisiksi patukoiksi. Syö heti tai ota mukaan töihin/pyöräretkelle/salille/bussiin tai minne vaan :)
Säilytä patukoita huoneen lämmössä ilmatiiviissä rasiassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti