http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Itsetehdyt myslipatukat - Taatelikaurakeksit (gluteeniton, ei lisättyä sokeria)

Nämä kaura-taatelimyslipatukat (tai keksit, miten haluakaan näitä kutsua) on ihan äärettömän helppo ja nopea tehdä, ja ihan parhaan makuisia. Mun työpäivät on aika pitkiä, ja usein myös juoksen töiden jälkeen suoraan salille. Mun on siis ihan pakko kantaa välipaloja mukana, koska en ehdi töiden ja urheilun välissä kotiin tekemään ruokaa. Usein pidän kaupasta ostettuja patukoita kassissa pahan hetken varalle, mutta valmiit proteiini- ja myslipatukat ovat täynnä ties mitä lisäaineita ja usein myös sokeria.


Helpot itsetehdyt myslipatukat

Sen lisäksi, että itse tehdyissä patukoissa ei oo mitään ylimääräistä, ne myös maistuu paljon paremmilta kun kaupan valmiit versiot! Näillä on helppo taltuttaa iltapäivän makean himo, ja patukoista saa tarvittavaa lisäenergiaa kun päivät meinaa venyä liian pitkiksi. Nämä patukat toimivat kyllä loistavasti myös sunnuntai-illan herkkuna, saa nähdä onko huomiseksi edes yhtään jäljellä kun siippa on nyt syönyt näitä jo viis putkeen.. :D


Helpot itsetehdyt myslipatukat


Sanoiko joku, ettei oo aikaa valmistaa terveellisiä välipaloja? Uhraa 15 minuuttia sunnuntai-illasta, ja saat herkullisia itsetehtyjä myslipatukoita koko viikoksi!


Itsetehdyt taatelikaura-myslipatukat


  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 18-20 kivetöntä taatelia
  • 2 dl vettä
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä (seassa voi olla vähän kurpitsansiemeniä)
  • 1 dl manteleita
  • 3 rkl kookosöljyä
  • 3 rkl chia-siemeniä + 15 rkl vettä
  • 2 tl psyllium-kuitua
  • 2-3 tl kanelia
  • 2 rkl agave-siirappia
  • (halutessasi 2 tl raakakaakaojauhetta)
Laita chia-siemenet ja 15 rkl vettä mukiin, ja anna siementen turvota vedessä ainakin 15 min. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Sillä välin paloittele taatelit. Kuumenna pieni kattila levyllä, ja lisää kookosöljy ja taatelinpalat. Kiehauttele taateleita öljyssä noin 5 minuutin ajan.

Laita sitten taateli-kookosöljyseos blenderiin, ja kaada päälle 2 dl vettä. Sekoita tasaiseksi. Lisää kaikki loput aineet, ja sekoita kunnes saat pehmeän tasaisen massan. Vinkki: Tässä vaiheessa voi myös sekoittaa loput aineet vaan lusikalla, ei siis enää tehosekoittimella, jolloin saat patukoista rapeampia ja koostumuksesta "myslipatukkamaisemman".

Maista seosta! Lisää kanelia/siirappia tarvittaessa. Kun olet saanut hyvänmakuisen massan, levitä se leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi levyksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 min.

Kun otat levyn pois uunista, anna sen jäähtyä noin 15 min. Leikkaa sitten haluamasi kokoisiksi patukoiksi. Syö heti tai ota mukaan töihin/pyöräretkelle/salille/bussiin tai minne vaan :)

Säilytä patukoita huoneen lämmössä ilmatiiviissä rasiassa.

Helpot itsetehdyt myslipatukat

Helpot itsetehdyt myslipatukat

Helpot itsetehdyt myslipatukat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti