Punajuurilinssikeitto
- 2 punajuurta
- 3 pientä perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- pätkä inkivääriä
- 2 dl linssejä (mitta kuivana, siis ennen keittämistä)
- 1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa
- 2 tl korianteria
- 1 tl kuminaa
- suolaa, pippuria
- ripaus chiliä
Kuori ja paloittele kasvikset (punajuuri, peruna, porkkana, sipuli ja inkivääri) ja laita veteen kiehumaan. Vettä saa olla sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyy. Kun kasvikset ovat kiehuneet noin 5 minuuttia, lisää sekaan linssit ja anna kiehua vielä noin 10-15 min (tarkista linssien kiehumisaika!).
Kun kasvikset ovat pehmeitä, sekoita sauvasekoittimella mössöksi ja lisää kookosmaito. Jos keitto tuntuu tässä vaiheessa liian paksulta, niin lisää myös vettä haluamasi määrä. Lisää mausteet, sekoita tasaiseksi ja kiehauta vielä kerran kuumaksi!
Keiton päälle sopii hyvin siemenet ja miksei myös raejuusto.
Meikäläinen aikoo nyt "hiljentyä" pääsiäisen viettoon ja nauttia laatuajasta ystävien ja perheen kanssa koti-Suomessa. Luvassa on varmasti paljon herkuttelua :) Välillä on hyvä löysäillä omista treenirutiineista ja pistää vähän ranttaliksi, sitten onkin taas kiva palata rutiineihin loman jälkeen.
Ihanaa pääsiäistä kaikille!
Hyvän näköistä keittoa olit taas tehnyt, pitääpä kokeilla !
VastaaPoista