http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

tiistai 6. lokakuuta 2015

CROSS-CHALLENGE KUNTOON 20 PÄIVÄSSÄ?

Apua, mihin mä olenkaan taas lupautunut! Kaverini innosti lähtemään mukaan Cross Days Berlin -juoksutapahtumaan, joka on Berliinin lähellä kuun lopussa. Ilmottauduin mukaan - ajattelin selviäväni 19 km matkasta jotenkin, vaikka en ookkaan hirveesti juossut sitten - öö-- edellisen puolimaratonin, josta taitaa olla jo yli 1,5 vuotta aikaan. Mutta onhan mulla tässä kuukausi aikaa reenata!


Kuva: crosschallenge.de


Mutta vasta nyt mulle selvisi, ette kyseessä ei olekaan pelkkä 19 km juoksu, vaan matkan varrella on kaiken maailman esteitä! Jossain kohtaa pitää esim. kantaa säkkiä, kiipeillä aitojen yli, roikkua käsillä, möyriä mudassa ja ties mitä. SIIS APUA! Mä en todellakaan ollut tietoinen tästä esteradasta siinä vaiheessa kun ilmottauduin mukaan - ja maksoin osallistumismaksun. 

No mutta, ei paniikkia. Onhan mulla tässä tosiaan vielä kokonaiset 20 päivää aikaa treenata ennen ko tapahtumaa. Noista 20 päivästä vaan olen tämän viikon Puolassa, ja oikeastaan en edes saisi nyt juosta enkä tehdä mitään kovin rankkaa, koska mun alaselässä nikamat on jotenkin pois paikoiltaan, mikä aiheuttaa tosi kovat alaselkäkivut. Nyt mun pitäisi vaan harrastaa pilatesta ja selkäjumppaa, kunnes selkä on taas parempi. Ja sitten rauhassa kokeilla juoksua. Eli hyvin varmaan menee toi tapahtuma! :D


Kuntoon 20 päivässä? Crosschallenge


kuntoon 20 päivässä - tankkausta

No mutta pitäähän sitä vähän haastetta olla, eikö vaan?? :) Aloitan jonkinlaisen treenauksen heti kun pääsen täältä Puolasta kotiin. Sitten mulla taitaakin olla enää 15 päivää aikaa - katsotaan mihin kuntoon siinä ajassa pääsee!

Onko kukaan osallistunut tollaseen tapahtumaan? Millasta oli?

*Seuraa blogia Facebookissa TÄÄLLÄ

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

RESEPTIT: Mehevä gluteeniton suklaakakku kikherneistä

Hellurei ja hellät tunteet! Suklaa kun tuntuu ainakin omalla kohdallani olevan viikonlopun teema (rapujen ohella), niin tässä näin sunnuntain kunniaksi vihdoinkin tämä gluteenittoman suklaakakun ohje, jota olen itse tehnyt jo useamman kerran. Ohje on suoraan inspiroitunut Kotilieden ohjeesta (alkuperäinen ohje täällä), jonka äärelle ystäväni vinkkasi (kiitoksia vaan Jarna!). Jätin vaan sokerin pois, ja korvasin sen stevialla ja hunajalla. 


Reseptit: Gluteeniton suklaakakku


Reseptit: gluteeniton suklaakakku

Mehevä gluteeniton suklaakakku

Erikoista tässä ohjeessa on se, että tässä ei ole lainkaan jauhoja, vaan "jauhoina" toimii kikherneet! Lopputulos on ihanan mehevä, ja ainakin hitusen terveellisempi kun perinteinen suklaakakku.

Reseptit: Gluteeniton mutakakku

  • 250 g tummaa suklaata
  • 500 g kikherneitä 
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl hunajaa
  • Steviaa oman maun mukaan
  • 2 tl leivinjauhetta
Tee näin:
Voitele kakkuvuoka, tai vuoraa se leivinpaperillla. Pilko suklaa kattilaan, ja sulata miedolla lämmöllä, kunnes se on juoksevaa. Mittaa kikherneet ja kananmunat tehosekoittimeen/monitoimikoneeseen, ja sekoita, kunnes saat tasaisen massan. Lisää makeutusaineet ja leivinjauhe, ja sekoita vielä hetki. Lisää lopuksi sulanut suklaa, ja sekoita, kunnes saat tasaisen massan.
Kaada seos kakkuvuokaan, ja nosta 200 asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi. Tarjoile marjojen ja halutessasi vaniljajäden kanssa!

Gluteenittoman suklaakakun resepti

Nam - ihana gluteeniton suklaakakku

Me vietettiin eilen pienellä  suomi-saksa-hollanti -kokoonpanolla rapujuhlia! Tällä kertaa ihan oikeiden rapujen kera - täällä voi meinaan ravut tilata netistä suoraan kotiin! Kätevää, eikö? Rapujuhlien jälkituiskeessa tänään ollaan otettu aika iisisti, löhöilty kotona ja nauttitu lokakuisesta 20-asteen lämpötilasta. Kohta pitää pikkuhiljaa alkaa pakkailemaan kamoja, koska lähden huomenna Puolaan Gdanskiin lomailemaan vanhempieni kanssa!

lauantai 3. lokakuuta 2015

RAAKASUKLAAT TESTISSÄ! Mistä paras raakasuklaa?

Sain joku aika sitten testiini satsin Goodion raakasuklaita, ja päätin toteuttaa pienen raakasuklaamakutestin. Mukana testissä on sekä oma tekemäni raakasuklaa, Goodion raakasuklaita ja Lovechockin kaksi eri makua.

(*Toteutettu yhteistyössä Goodion kanssa - testitulokset kuitenkin täysin puolueettomat - en ikinä kehu mitään, mistä en oikeasti tykkää!)


Raakasuklaat testissä!

Ihanaa raakasuklaata - mikä on paras?

Goodion suklaita olen tässä pikkuhiljaa maistellut jo pitkin elo- ja syyskuuta, ja pakko sanoa, että nämä suklaat maistuvat aivan sairaan hyviltä! Usein kaupan raakasuklaat jäävät vähän pliisuiksi - niistä ei saa sitä samaa makeanhimon tyydytystä, minkä normi tummasuklaa antaa. Mutta Goodion suklaat kyllä vie voiton normisuklaalta ja tyydyttää myös makean nälän!

Tekaisin viime viikonloppuna kasan raakasuklaata myös itse, jotta saan itsetehdyn raakasuklaan mukaan testiin. Oma raakasuklaareseptini noudatteli suurin piirtein tätä kaavaa:
  • 80 g kaakaovoita
  • 1/2 dl kookosöljyä
  • 1/2 dl raakakaakaota
  • 2 tl lucumaa*
  • 1 tl macaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 rkl intiaanisokeria
  • kuivattuja karpaloita
(*Tuote saatu yhteistyössä Nu3.fi:n kanssa)

Ja eikun testaamaan! Arvosanat kouluasteikolla 1-10, missä 10 on paras.


RAAKASUKLAIDEN MAKUTESTI


1. Itse tehty raakasuklaa. Arvio: NAAM, on namia! Kyllä itse tehty raakasuklaa on herkkua. Poikaystävä tykkäsi myös. Laitoin aika reippaasti hunajaa, joten tää on kivasti makea. Plussaa myös sille, että tiedän tasan tarkkaan, mitä tässä on sisällä. Arvosana: 9+.

Itse tehty raakasuklaa


2. Goodion raakasuklaat


GOODIO VELVET: Todella vahva täyteläinen maku, maku muistuttaa tavallista tummaa suklaata. Hyvää, mutta yksi pala kerralla riittää. Arvosana: 7+

GOODIO COOL MINT: Aah, tää on hyvää! Ihana minttuvivahde yhdistettynä tumman suklaan makuun. Tää on ehdottomasti yks mun lemppareista! Ehkä jopa parempaa, kuin mun ite tekemä suklaa ;) Arvosana: 10

GOODIO DREAMY: Ihanan pehmeä maku. Todella hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät välitä tummasta suklaasta, koska maku on hieman lähempänä maitosuklaata. Pehmeän täyteläisen herkullinen. Arvosana: 8.

BLUEBERRY: Todella hyvää! Täyteläinen tumman suklaan maku, jossa ihana mustikkainen vivahde. Tähän jää koukkuun, yksi pala EI riitä! Taitaa olla toinen mun lemppari! Arvosana: 10-

GOODIO CHILI: Chili ja tumma suklaa on kyllä hyvä yhdistelmä. Todella tumma ja vahva maku, chili maistuu suklaassa vaan lievästi. Hyvää, mutta ei kuitenkaan oma lemppari, vaikka chilin ystävä olenkin. Arvosana: 8 1/2.

GOODIO COFFEE: Tumma vahva suklaa, jossa pieni espressomainen vivahde. Hyvää, mutta tässäkin pari palaa on tarpeeksi. Arvosana: 8.


Goodion raakasuklaat testissä


3. Lovechock Organic RAW chocolate

LOVECHOCK Mandel/Feige (manteli-viikuna): Ihan hyvää, mutta ei ole erityisen makea - Ei siis vie pois makeanhimoa. Menee paremman puutteessa, mutta ei korvaa herkuttelua. Arvosana: 6

LOVECHOCK Maulbeere/Vanille (mulperi-vanija): En maista kovinkaan suurta eroa edelliseen, ehkä hitusen makeampi. Tosi vahva tumman suklaan maku, vähän jopa karvas. Arvosana: 6+

Raakasuklaat testissä


LOPPUTULOS:
Summa summarium: Mielestäni Goodion suklaat on maultaan ihan eri luokkaa kuin Lovechockin raakasuklaat. Mieluiten teen raakasuklaani itse, mutta jos joskus pitää turvautua kaupan suklaaseen, niin suuntaan kohti Goodion suklaita ja makuja minttu ja blueberry! Nämä ovat sairaaaaan hyviääää, ja pakko mennä kohta ostaan lisää koska ne on nyt loppu!

Mikä on teidän raakasuklaalemppari?

P.S. toteutin tän makutestin useampana päivänä, koska kerralla ei ihan pysty syömään tollasta määrää raakasuklaata :D

SEURAA BLOGIA FACEBOOKISSA

torstai 1. lokakuuta 2015

#Sokeritonsyyskuu - miten meni?

Moikka! Lupailin kuun alussa (Sokerikoukussa!) jättäväni herkut kesälle ja pitäväni sokerittoman syyskuu. No kuukausi vierähti kuin hujauksessa ja miten meni, pidinkö lupaukseni?

Sokeriton syyskuu
Erittäin ansaittu herkkuhetki 

Pakko tunnustaa, että kyllä ja en. Pääasiassa en syönyt mitään sokeriherkkuja enkä itse lisää sokeria muutenkaan ikinä mihinkään, mutta pienen poikkeuksen otin Italiassa. Italiassa meinaan unohdin koko sokerittoman syyskuun! Herkuttelu ei kuitenkaan mennyt överiksi, vaan koko viikon reissun aikana söin kaksi kertaa jätskiä, muutaman palan suklaata vuoren huipulla ja maiston myös macaron-leivosta (maassa maan tavalla, eheh). Niin ja tulihan sitä paikallisa palautusjuomaakin (viintä meinaan) nautittua muutama lasillinen...

Sokeriton syyskuu
Berliinissä jätskiäkin saa kausimauissa (Kürbis Eis = Kurpitsajäätelö) :)

Sokeriton syyskuu opetti mut kuitenkin takas kohtuukäyttöön. Mun herkuttelu ei mee enää överksi, ja on ihan okei syödä jotain hyvää silloin tällöin. Pärjään kuitekin hyvin ilmankin :) Ilman sokeria siis, ilman herkuttelua en! Mun herkkuihin kuuluu nykyään mielummin raakakakut ja raakasuklaa kuin sokerimakeiset.

Mites teillä? Vietittekö sokeritonta syyskuuta?

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

RAUTAA! Rautapitoinen vihersmoothie

Rauta on erittäin tärkeä mineraali naisille läpi elämän (miehillä totta kai myös, mutta naisilla kuukautiskierto, raskaudet, imetys ym lisäävät raudan tarvetta). Paljon urheilevilla raudan tarve kasvaa entisestään! Rautapitoiset ruoat herättää yleensä mielikuvia punaisesta lihasta ja maksasta, mutta - yllätys yllätys- rautaa saa myös kasviksista!


Rautaa vihersmoothiesta

Reseptit: raikas vihersmoothie

Rautaa ei kannata alkaa pistelemään purkista, ellei ole käynyt verikokeissa ja saanut lääkäriltä määräystä rautatableitteihin. Sen sijaan kannattaa varmistaa riittävä raudansaati ruokavaliosta esimerkiksi syömällä kanaa ja punaista lihaa muutaman kerran viikossa ja syömällä reippaasti tumman vihreitä vihanneksia päivittäin! Pinaatti, lehtikaali ja parsakaali ovat esimerkiksi hyviä raudan lähteitä. 

Tämä vihersmoothie on täynnä rautapitoisia kasviksia, ja omenan ja sitruunan c-vitamiini edistää raudan imeytymistä. Juoma kannattaa makeuttaa lorauksella hunajaa :)


Rautapitoinen vihersmoothie



Reseptit: Rautapitoinen vihersmoothie

  • 1 rkl Fibrex sokerijuurikaskuitua (hyvä kuidun lähde, jossa myös lisättyä rautaa)
  • Kourallinen lehtikaalia/pinaattia tai molempia
  • Pala parsakaalia
  • Pala kurkkua
  • Tumman vihreää salaattia, esim. romaine-salaattia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 omena
  • 1/2 avokado
  • Loraus hunajaa
  • Vettä / mineraalivettä
Laita ensin Fibrex-kuidut noin desiin vettä, ja anna turvota sen aikaa kun pilkot muita aineksia. Lisää kuitujen päälle kaikki muut aineet, loraus vettä ja sekoita smoothieksi. Tarkista veden määrä ja maku, ja lisää vettä / hunajaa tarvittaessa.

Huom! Kannattaa välttää kahvin juontia tunti ennen ja jälkeen smoothien, koska kofeiini heikentää raudan imeytymistä.

maanantai 28. syyskuuta 2015

SYKSY: UUDEN ALKU VAI VANHAN JATKO?

Nyt kun olen asunut Berliinissä jo kohta kolme vuotta, olen huomannut, miten intohimoisesti Suomessa suhtaudutaan kesään. Kesällä jotenkin koko Suomi seisahtuu. Elo-syyskuun koittaessa taas kaikki lähtee uudelleen käytiin - ja hirveällä energialla. Syksyllä yleensä alkaa kuntokuurit ja uudet harrastukset, jotka jatkuvat taas seuraavaan kesään - jolloin kaikki menee taas tauolle.

Syksy: uusi alku vai vanhan jatko?
 Mekko: Mint & Berry (täällä)
Kello: Triwa (täällä)
Syksy: uusi alku vai vanhan jatko?
Maybach Ufer, Berliini

Samanlaista kesäseisahtumista ei näe täällä Berliinissä. Työpaikoilta ei pidetä kesälomaa, vaan lomat pidetään tasaisesti ympäri vuoden. Tanssikoulut, joogakurssit ym urheilut eivät jää kesätauolle, vaan kaikki tunnit jatkuvat normaalisti läpi kesän. Kesää ei oikeastaan huomaa missään muuallla, kuin hellerajoja ripovassa lämpömittarissa ja kaduilla vilisevissä turistilaumoissa. Businekset pyörii kesällä ihan samalla vauhdilla kuin talvelllakin!

Ihana syksy!

Vastaavasti syksykään ei ole täällä samanlainen "uuden alku" kuin Suomessa. Mä jotenkin tajusin tänään yhtäkkiä, että on syksy. Kohta jo lokakuu! Huh - aika menee eteenpäin vauhdilla! Berliinissä on ollut vielä tosi aurinkoiset säät, ja lämpötilat kohoavat vieläkin päivisin 20 asteeseen. Ja harrastukset ja opiskelut ovat jatkuneet normaalisti läpi kesän (mitä nyt työt loppui, mutta se nyt ei varsinaisesti liittynyt syksyyn, hehe).

Syystunnelmia
Tuorepuristettua porkkanamehua, nam!

Syksyn huomaa lähinnä maalaistorien tarjonnassa: kurpitsaa, omenia ja muita syksyn vihanneksia ja hedelmiä pursuaa joka tuutista, mikä onkin ihanaa. Niin ja alkaa niitä pudonnneita puiden lehtiä olla maassa täälläkin.

Onko teillä tapana aloittaa syksyllä jotain uutta?

P.s. Näin syksyn kunniaksi perustin vihdoin Facebook-sivut blogilleni! Käy tykkäämässä Punainen Orvokki Facebook-sivusta täällä, jookos?