http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

RESEPTIT: Mehevä gluteeniton suklaakakku kikherneistä

Hellurei ja hellät tunteet! Suklaa kun tuntuu ainakin omalla kohdallani olevan viikonlopun teema (rapujen ohella), niin tässä näin sunnuntain kunniaksi vihdoinkin tämä gluteenittoman suklaakakun ohje, jota olen itse tehnyt jo useamman kerran. Ohje on suoraan inspiroitunut Kotilieden ohjeesta (alkuperäinen ohje täällä), jonka äärelle ystäväni vinkkasi (kiitoksia vaan Jarna!). Jätin vaan sokerin pois, ja korvasin sen stevialla ja hunajalla. 


Reseptit: Gluteeniton suklaakakku


Reseptit: gluteeniton suklaakakku

Mehevä gluteeniton suklaakakku

Erikoista tässä ohjeessa on se, että tässä ei ole lainkaan jauhoja, vaan "jauhoina" toimii kikherneet! Lopputulos on ihanan mehevä, ja ainakin hitusen terveellisempi kun perinteinen suklaakakku.

Reseptit: Gluteeniton mutakakku

  • 250 g tummaa suklaata
  • 500 g kikherneitä 
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl hunajaa
  • Steviaa oman maun mukaan
  • 2 tl leivinjauhetta
Tee näin:
Voitele kakkuvuoka, tai vuoraa se leivinpaperillla. Pilko suklaa kattilaan, ja sulata miedolla lämmöllä, kunnes se on juoksevaa. Mittaa kikherneet ja kananmunat tehosekoittimeen/monitoimikoneeseen, ja sekoita, kunnes saat tasaisen massan. Lisää makeutusaineet ja leivinjauhe, ja sekoita vielä hetki. Lisää lopuksi sulanut suklaa, ja sekoita, kunnes saat tasaisen massan.
Kaada seos kakkuvuokaan, ja nosta 200 asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi. Tarjoile marjojen ja halutessasi vaniljajäden kanssa!

Gluteenittoman suklaakakun resepti

Nam - ihana gluteeniton suklaakakku

Me vietettiin eilen pienellä  suomi-saksa-hollanti -kokoonpanolla rapujuhlia! Tällä kertaa ihan oikeiden rapujen kera - täällä voi meinaan ravut tilata netistä suoraan kotiin! Kätevää, eikö? Rapujuhlien jälkituiskeessa tänään ollaan otettu aika iisisti, löhöilty kotona ja nauttitu lokakuisesta 20-asteen lämpötilasta. Kohta pitää pikkuhiljaa alkaa pakkailemaan kamoja, koska lähden huomenna Puolaan Gdanskiin lomailemaan vanhempieni kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti