What do you get when you combine green asparagus, eggplant, basil-lemon pesto and brown rice noodles? Food heaven! Recipe in English below :) Gluten and diary free, and without chicken totally vegan!
En ole pitkään aikaan tehnyt tai ylipäätään syönyt pastaa, mutta nyt vihdoin löysin meidän lähikaupasta tummia gluteenittomia riisinuudeleita, ja pakkohan niitä oli heti kokeilla. Parsakauden kunniaksi kehittelin parsawokin, joka saa makua ja pehmeyttä sitruuna-basilikapestosta - NAM! Nam nam nam nam... ja vielä kerran nam! Helppoa, terveellistä, gluteenitonta, maidotonta, ja vieläpä HYVÄÄ!
Jos oot laiska, niin jätä parsa pois, tai tee vaikka pelkkä pesto.
Jos oot laiska, niin jätä parsa pois, tai tee vaikka pelkkä pesto.
Parsanuudeliwokki
(Gluteeniton, maidoton, ja halutessasi vegaani)
Pestoon tarvitset:
- 70 g pinjansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- Tuoretta basilikaa (reilu nippu)
- 1 ison sitruunan mehu
- Valkosipulia
- Suolaa
- Vihreää parsaa
- Munakoisa
- Kanaa
- Pastaa (esim. tummaa riisipastaa)
- Pinaattia
- Valkosipulia
- Mustapippuria, korianteria, chiliä...
Laita munakoiso "itkemään", eli leikkaa se siivuiksi ja sirottele suolaa päälle. Anna munakoison "itkeä" sillä aikaa, kun teet peston. Laita kaikki peston aineet tehosekoittimeen, ja surruuttele tasaiseksi. Kuori ja paloittele parsa ja keitä kypsäksi. Vinkki: Lorauta parsan keitinveteen suolaa, oliiviöljyä ja sitruunan mehua, niin parsasta tulee tosi hyvää :) Keitä myös pasta.
Paista vokkipannulla öljyssä valkosipulinkynnet, kana ja munakoiso kypsiksi, lisää sekaan keitetty parsa, pinaatti ja pesto. Lisää mausteet. Sekoittele tasaiseksi, kunnes pesto on lämmennyt. Lorauta vielä päälle reippaasti mustapippuria ja sitruunanmehua, ja nauti hyvällä omalla tunnolla! :)
Put eggplant to "cry" and peel and boil asparagus. Prepare pesto: just put all the ingredients in a food processor and mix until smooth. Boil the pasta. Fry chicken and eggplant in a pan until ready, then add asparagus, spinach, pasta, pesto and spices. Mix until everything is warm again. Enjoy!
Paista vokkipannulla öljyssä valkosipulinkynnet, kana ja munakoiso kypsiksi, lisää sekaan keitetty parsa, pinaatti ja pesto. Lisää mausteet. Sekoittele tasaiseksi, kunnes pesto on lämmennyt. Lorauta vielä päälle reippaasti mustapippuria ja sitruunanmehua, ja nauti hyvällä omalla tunnolla! :)
Asparagus chicken wok
For the pesto you need:
- 70 g pine nuts
- 1 dl (1/3 cup) olive oil
- Fresh basil
- 1 lemon juice
- garlic
- salt
And for the wok:
- Green asparagus
- 1 eggplant
- Chicken
- Pasta (e.g. brown rice pasta)
- Spinach
- Garlic
- Black pepper, coriander
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti