Tässä raakakakussa ei edes ole mitään epäterveellistä: porkkanaa ja pähkinöitä muutenkin voisi syödä välipalaksi, niin miksei sitten tällaisessa todella paljon herkullisemmassa muodossa? :)
Makoisia herkutteluhetkiä!
Reseptit: Raaka porkkanakakku
Pohja:- 400 g porkkanoita
- 200 g pekaanipähkinöitä (tai puolet voi olla manteleita)
- 1 dl kookoshiutaleita
- 150 g pehmeitä taateleita
- 1-2 tl kanelia
- 2-3 rkl agavesiirappia
Päällinen:
- 1 rkl kookosöljyä
- 4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
- 1 dl vettä
- 2 rkl agavesiirappia
- 1-2 tl vaniljauutetta
Koristeluun: pekaanipähkinöitä ja basilikanlehtiä
Tee näin:
Laita päällisen cashew-pähkinät likoamaan jo edellisenä iltana tai ainakin reiluksi 2 tunniksi runsaaseen veteen. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa ensin pelkät pekaanipähkinät rouheeksi. Lisää porkkanaraaste ja loput pohjan aineet. Sekoita, kunnes saat tasaisen massan. Painele kakkuvuoan pohjalle tasaisesti ja nosta jääkaappiin viilentymään.
Tee täyte: sulata kookosöljy miedolla lämmöllä. Sekoita monitoimikoneessa liotetut cashewpähkinät ja lisää täytteen muut aineet. Aja, kunnes saat tasaisen creemin.
Levitä täyte pohjan päälle ja koristele pähkinöillä ja basilikan lehdillä. Vinkki: mun makuun ainakin basilika antoi kakulle tosi kivan vivahteen, joten voit halutessasi laittaa päälle reilumminkin basilikan lehtiä.
Ihania kuvia! Tein tätä ja hyvää tuli :)
VastaaPoista