Mutta itse asiaan, eli gluteenittomaan pizzaan :) Tässä "pizza"-pohjassa ei ole lainkaan jauhoja, vaan rakenteena toimii kukkakaali. Täytteeksi mun oli tarkoitus laittaa punajuuria ja vuohenjuustoa, mutta unohdin ostaa molemmat, vaikka niiden takia kauppaan meninkin. Täytteeksi päätyi siis kesäkurpitsaa ja paprikasiivuja sekä fetaa ja rucolaa, ja hyvää tuli näinkin! Ei tosiaan jäänyt maistiaisia poikaystävälle, koska nälissäni vetelin naamariin kerralla koko lätyn. Ja hyvää oli!
Gluteeniton pizza kukkakaalista
- 1 pienehkö kukkakaali
- 2 rkl öljyä
- 1 muna
- 1 dl juustoraastetta
- suolaa, pippuria
Täyteeksi esim: kesäkurpitsaa, paprikaa, fetaa ja paljon rucolaa
Mausta pippurilla ja oreganolla
Tee näin:
Raasta kukkakaali pieneksi muruksi (monitoimikone on tässä hyvä apuväline). Paista kukkakaaliraastetta pannulla käännellen noin 5 min. Yhdistä sitten kaikki pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa pelti tai pyöreä pizzapohja leivinpaperille ja levitä täyte tsasaisesti sen päälle. Esipaista 200 asteisessa uunissa noin 15 min.
Ota esipaistettu pohja uunista ja levitä päälle kesäkurpitsa ja paprika. Paista sitten noin 10-15 minuuttia lisää. Kun pizza näyttää lähes valmiilta, ripottele pinnalle feta, ja anna olla uunissa vielä muutama minuutti. Ota valmis pizza uunista ja ripottele päälle reilusti rucolaa.
Anna jäähtyä hetki ja nauti! :)
Mulla tää pizza ei pysyny kovinkaan hyvin kasassa, mutta siitä huolimatta maistui täydellisen hyvältä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti