Moni toivoi gluteenittomia herkkureseptejä, joten tässä tulee! Sain poikaystävältäni tiukan haasteen: hän haluaa keksejä, jotka ovat gluteenittomia ja ilman lisättyä sokeria, mutta jotka silti ovat rapeita ja makeita. Ja mielellään isoja. Ja yhtä hyviä kuin Katie's Blue Cat -kahvilan keksit (en ole itse käynyt kyseisessä kahvilassa, mutta poikaystäväni ei välillä muusta puhukkaan.. ilmeisesti siellä on hyvä kahvi ja isot keksit)
Inspiroiduin Deliciosly Ellan keksireseptistä, ja voi pojat - näistä meinaan tuli hyviä! Vaikea uskoa, ettei näissä tosiaan ole tippaakaan mitään epäterveellistä. Kekseistä tulee rapeita, kun niiden antaa olla uunissa niin kauan, että reunat tummuu.
RESEPTIT: Porkkanakakku-keksit
- 4,5 dl kaurahiutaleita
- 3 kypsää banaania
- 3 omenaa
- 2 porkkanaa
- 1 dl rusinoita
- 1/2 dl taateleita
- 3 rkl agave-siirappia
- 2 rkl pähkinätahnaa (mä tein itse soseuttamalla tehosekoittimessa manteleita ja parapähkinöitä)
- 1 rkl kookosöljyä
- 3 tl kanelia
- 1 tl hienonnettua inkivääriä
- 2 rkl psylliumia (mulla on käytössä Foodin psylliumkuitu)
Jos haluat, voit jauhaa osan kaurahiutaleista hienommaksi jauhoksi tehosekoittimessa. Voit myös pitää kaurahiutaleet sellaisenaan - näin kekseistä tulee rakeisemmat. Mä jauhoin puolet hiutaleista. Raasta omenat ja porkkanat. Muussaa banaani haarukalla mössöksi. Pilko taatelit pieniksi paloiksi. Sekoita sitten kaikki aineet isossa kulhossa tasaiseksi massaksi.
Levitä lusikalla leivinpaperin päälle haluamasi kokoisiksi kasoiksi ja muotoile kekseiksi. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä.
Näitä pitää heti kokeilla ! Lähdenpä heti kauppaan ostamaan puuttuvia aineita. Kiitos kiinnostavista resepteistä ! Niissä on aina jokin erilainen juju verrattuna ns. tavallisiin resepteihin.
VastaaPoista-mama
Oi kiitos kommentista! Ja nautinnollisia keksi-hetkiä :)
PoistaTosi hyvänkuuloinen ja helppo resepti! Ja jos näistä vielä tulee rapeitakin... Kokeiluun! :)
VastaaPoista