Helpoimmalla hernekeiton kanssa pääset, jos käytät pakasteherneitä. Jos käytät kuivattuja herneitä kuten minä, niin muista liottaa herneitä yön yli runsaassa vedessä ja keittää kunnolla ennen keiton valmistusta. Tämä hernekeitto toimii todella hyvin keväisen lounaan tai illallisen alkukeittona, ja on tarpeeksi "tyylikäs" maultaan tarjottavaksi myös vieraille. Jos syöt keiton pääruokana, niin kannattaa lisätä keittoon vähän sattumia, esimerkiksi linssejä, kananmunaa tai raejuustoa.
Bon appetit!
Tällä reseptillä tulee n. 2 annosta, voit siis suosiolla tuplata määrät ja tehdä isomman satsin kerralla.
Keväinen hernekeitto (gluteeniton, vegaani)
- 1 sipuli
- 4 dl vettä
- Liemikuutio
- Noin 3 dl herneitä keitettynä TAI pussi pakasteherneitä
- Kourallinen tuoretta basilikaa
- Sitruunan mehua (1-2 rkl)
- 2 rkl kookosmannaa (alkuperäisessä ohjeessa tuorejuustoa)
- Suolaa, pippuria ja muita haluamisia mausteita
Kuullota sipuli kattilan pohjalla öljyssä. Lisää päälle vesi ja herneet, ja keitä kunnes herneet ovat sulaneet (siis jos käytät pakasteherneitä). Lisää joukkoon loput aineet, ja sekoittele, kunnes kookosmanna sulaa keittoon. Soseuta lopuksi sauvasekoittimella keitto pehmeäksi.
Vinkki: Mä laitoin keiton sekaan keitettyjä ruskeita linssejä, jotka sopi keittoon maun puolesta kuin nenä päähän! Mä oon nykyään ihan hulluna linsseihin, lisään niitä melkein joka paikkaan :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti