Mentiin eilen ihastelemaan keväistä kukkaloistoa ja kirsikkapuiden kukintaa Berliinin maailmojen puutarhaan (Gärten der Welt), ja otin raakasuklaata sinne mukaan evääksi. Kuppi kuumaa teetä ja raakasuklaata kirsikkapuiden keskellä, ei ollenkaan hassumpi lauantai!
Mulla on yleensä aina näitä kaikkia aineita kaapissa kotona, joten voin tekaista raakasuklaata ihan milloin vaan, ilman että sitä varten tarvii lähteä erikseen ostoksille. Toki ihan kaikki reseptissä mainitut aineet ei ole välttämättömiä, vaan reseptiä voi varioida sen mukaan, mitä kotoa löytyy! Sain joululahjaksi äidiltä ihanat sydämen muotoiset muotit, joilla saa tehtyä ihanan söpöjä sydämen muotoisia suklaita :)
Reseptit: Kookoksinen Raakasuklaa
- 50 g kaakaovoita
- 50 g kookosmannaa
- 2 rkl kookosöljyä
- 1 rkl hyvän makuista hera-proteiinia (mulla maku cocos crisps)
- Noin 1 rkl agave-siirappia
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 tl macaa
- 1 tl lucumaa
- 3 rkl raakakaakaojauhetta
- (macadamia pähkinöitä veitsellä murusteltuna)
Sulata kaakaovoi, kookosmanna ja kookosöljy miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Sekoita muut aineet sekaan. Maistele, ja lisää tarvittaessa makeutusta. Kaada seos muotteihin tai astian pohjalle levyksi. Murusta veitsellä macadamia-pähkinät, ja ripottele pähkinämuruja suklaisen päälle. Anna hyytyä pakkasessa 30-60 min, ja sen jälkeen säilytä jääkaapissa.
Nyt sunnuntaina onkin vähän pilvisempi ja sateinen päivä, joten ajattelin suunnata kohta salille ja sen jälkeen saunoman. Mites teillä on viikonloppu mennyt? :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti