Nyt pari päivää olenkin välttänyt kaikkea mihin tarvii käyttää mitään aivotyötä, ja lähinnä maannut sängyssä ja lukenut kirjaa. Tuntuu kyllä kurjalta olla kipeänä kun ulkona kesä on parhaimmillaan, mutta kun kroppa huutaa lepoa on sitä sille annettava!
Mä oon jo pitkään harrastanut banaanipannukakkujen tekoa, mutta en ole ennen kokeillut sen tekoa uunissa, vaan ihan pannulla. Uunissa saa kuitenkin helpommalla tehtyä ison satsin, eikä tarvi pelätä, että pannukakku palaa pohjaan. Loistavaa ja helppoa lohturuokaa näin kipeänä ollessa - miksei milloin tahansa muulloinkin ;) Sopii niin aamu- kuin ilta - tai välipalaksikin. Tällä ohjeella tulee yksi pellillinen - jos haluat paksumpaa pannukakkua, niin käytä pienempää peltiä!
Reseptit: Banaanipannukakku uunissa
(Gluteeniton, maidoton, ei lisättyä sokeria)
- 8 munaa
- 2 banaania
- 2 rkl psylliumia
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 1 dl haluamaasi maitoa
- Vaniljamaustetta + kanelia
- (2 rkl tocoa* - ei pakollinen)
- Päälliset: marjoja, pähkinätahnaa, kookosmannaa, hunajaa....
Muussaa banaanit haarukalla mössöksi. Vatkaa munat käsivatkaimella rikki kulhossa. Lisää muut aineet, ja anna seistä hetki. Kaada leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle, ja paista 200 asteisessa uunissa noin 25-30 min. Pannukakku on valmis, kun se muuttuu kullanruskeaksi. Älä ylipaista, muuten pannukakusta tulee kuivaa!
Pannukakun päälle sopii hyvin esimerkiksi sulatettu kookosmanna, marjat ja erilaiset pähkinätahnat - itselläni oli Foodin parapähkinätahnaa joka on tosi namia :)
*Toco eli riisinlesejauhe on loistava E-vitamiinin ja antioksidanttien lähde, ja sillä saa lisättyä kermaisuutta esim. smoothieisiin ja muihin herkkuihin :)
*Toco eli riisinlesejauhe on loistava E-vitamiinin ja antioksidanttien lähde, ja sillä saa lisättyä kermaisuutta esim. smoothieisiin ja muihin herkkuihin :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti