Tämä kesäkurpitsasta ja porkkanasta tehtävä raakapasta on muodostunut mun uusimmaksi suosikkiruoaksi. Ruoka valmistuu todella nopeasti ja maistuu aivan mielettömän hyvältä. Mistähän johtuu, että kesäkurpitsan maku muuttuu paremmaksi, kun siitä vetelee kuorimaveitsellä suikaleita?
Raakapastan päälle voi laittaa oman maun mukaan tofua, paistettua kanaa, papuja, linssejä tai kikherneitä. Mä tarjosin tätä toisena päivänä kanan kanssa ja toisena linssien ja molemmat sopi tähän tosi hyvin!
Kesäinen raakapasta
- 1 kesäkurpitsa
- 2 porkkanaa
- 1 avokado
- 1 rkl kurpitsansiemenöljyä
- 1 tl oliiviöljyä
- 1-2 tl tahinia
- Suolaa, pippuria
- Siemeniä
- Päälle haluamaasi proteiinin lähdettä (esim. keitetyt linssit, pavut, kana)
Suikaloi kuorimaveitsellä kesäkurpitsasta ja porkkanasta pitkiä suikaleita, tai käytä spiraalileikkuria, jos omistat sellaisen. Kasaa kesäkurpitsasta ja porkkanasta tullut "pasta" lautaselle. Jos haluat, voit wokata pastan kevyesti pannulla miedolla lämmöllä. Muussaa avokado haarukalla mössöksi, ja sekoita joukkoon kurpitsansiemenöljy, oliiviöljy, tahini ja mausteet. Sekoita tämä "kastike" pastan joukkoon.
Tarjoile pastan kanssa haluamaasi lisuketta (kana, linssit, pavut) ja ripottele päälle reippaasti siemeniä.
P.s. viime postaukessa pohdin uskallanko lähteä kävelylle, ja lopulta uskalsin, enkä saanut sadetta niskaan :) Mites siellä on vietetty kesäpäiviä?
Suomessa on ollut helteisiä päiviä . Tänään kävimme mattopyykillä, sehän on sellaista mukavaa kesäpuuhaa. Ensi viikolla tulemme Berliiniin!!! Matkaa on kiva suunnitella. Odotamme jo kovasti ihania aamiaisia ja brunsseja ja tietysti Sinun ja Joostin tapaamista.
VastaaPoista