Chia-vanukas on sellaisenaankin hyvää, mutta erilaisilla päällisillä tai kerroksilla siitä saa vielä maukkaampaa ja näyttävämpää, ja sopii näin ollen hyvin myös jälkkäriksi!
Tällä kertaa chia-vanukas on tehty ilman banaania, ja päällisenä kauteen sopivasti raparperimössöä :)
Reseptit: Raparperi-chia-kerrosvanukas
- 5 rkl Chian siemeniä
- 4-5 dl haluamaasi maitoa
- 1 tl bourbon vaniljaa
- Makusi mukaan vähän steviaa
Raparperikerros:
- 4 raparperin vartta
- 1 rkl kookosöljyä tai pari rkl kookosmannaa
- Kookossokeria/hunajaa/agavesiirappia
Sekoita chia-siemenet ja makeutus keskenään ja lisää maito. Sekoita - anna seistä pari minuuttia ja sekoita uudelleen. Chia-vaukasta on hyvä sekoitella aluksi enemmän, jotta vanukas ei hyydy paakuiksi. Laita vanukas jääkaappiin hyytymään.
Kuori ja pilko raparperi. Keittele raparperin paloja kattilassa pienessä tilkassa vettä, kunnes raparperit pehmenevät mössöksi. Lisää kookosöljy/manna ja makeutus. Anna jäähtyä.
Kun chia-vanuas on valmista (jääkaapissa noin tunti tai pidempään), asettele se annoskuppeihin ja kaada raparperimössöä päälle. Koristeluun sopii kookoslastut, siitepöly tai kaakaonibsit :)
Aurinkoista viikon jatkoa siinne ruudun toiselle puolelle :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti