http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Reseptit: Paras makea gluteeniton piirakkapohja kookosjauhoista (ilman lisättyä sokeria)

Moikka! Nyt täytyy sanoa, että tästä piirakkapohjasta tuli ehkä paras ikinä! Jopa niin hyvää, että se maistuu ihan sellaisenaankin, ilman täytettä. Mut tietty täytteen kanssa vielä parempi :) Jos siis kaipaat vielä juhannukseksi hyvää ja helppoa makeaa piirakkareseptiä, joka sopii myös vaativille vieraille (gluteenittomat, maidottomat yms), niin tässä tulee!

Gluteeniton piirakkapohja - makea gluteeniton piirakka

Mä tein piirakkapohjan kookosjauhoista, mitkä muuten sopii tosi hyvin makeisiin leivonnaisiin ja myös osana suolaista taikinaa. Kookosjauhot antaa leivonnaisille tosi hyvän ja kuohkean koostumuksen. Toinen mun uusi suosikki gluteenittomassa leivonnassa on lupiinijauhot, jotka sitoo taikinaa hyvin. Niillä voi siis korvata osan kananmunista, tai vaikka kokonaankin. Lupiinijauhot ei ole kuitenkaan pakollisia tässä ohjeessa - jos tätät ne pois, niin laita silloin 4 kananmunaa kolmen sijaan :)

Mä yritin tehdä raparperipiirakkaa, mutta tällä kertaa täytyy tunnustaa, että raparperitäyte ei mennyt ihan putkeen. Raparperit jäi jotenkin raaoiksi ja liian kirpeiksi. Mutta kun raparperit otti pois piirakan päältä niin pohja itsessään oli oikea napakymppi - ja maistui hyvältä siis ihan sellaisenaankin! Täytä piirakkapohja oman maun mukaan marjoilla, omenalohkoilla - tai sitten halutessasi niillä raparpereilla :)


Reseptit: Gluteeniton piirakkapohja (makea)

  • 3 munaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna + sitruunan mehu
  • 1,5 dl kookosmaitoa (tai halutessasi mitä tahansa maitoa)
  • 60 g kookosöljyä tai voita
  • 1-3 rkl hunajaa
  • 1,5 dl kookosjauhoja (Täältä)
  • 0,5 dl lupiinijauhoja (Mulla Foodinin, täältä)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 1-2 tl Bourbon vaniljaa ja/tai kookossokeria
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa käsivatkaimella. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä maito. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinaan. Lisää myös hunaja ja sulatettu voi/kookosöljy. Sekoita hyvin. Huom! Taikina jää vähän kosteaksi ja löysähköksi. Levitä taikina kostutetuin sormin pienen piirakkavuoan pohjalle, laita päälle haluamasi täyte ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Gluteeniton piirakkapohja

Suomessa kaikki pauhaa juhannuksesta, mutta mun täytyy tunnustaa, ettei juhannus oo tuntunu enää oikein miltään sen jälkeen kun muutin Saksaan. Täällähän perjantai on ihan tavallinen arkipäivä ja ihmiset normaalisti töissä! Mun hyvä ystävä Linda on tulossa viikonlopuksi kylään, joten pääsen itsekin leikkimään taas turistia :) Berliiniin on luvattu yli 30 astetta lämmintä, jee.

Ihanaa juhannusta sinne kaikille! :)

2 kommenttia:

Jätä kommentti