http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

lauantai 17. joulukuuta 2016

Reseptit: Vegaani joulupuuro ja chia-sekametelisoppa astetta terveellisemmin!

Joulupuuro on lapsesta saakka ollut mulle yksi joulun parhaista herkuista. Mun lapsuuden kodissa on aina ollut tapana syödä riisipuuro aattona aamiaiseksi äidin ystävättären tekemän sekametelisopan kera. Vaikka riisipuuro on mun mielestä ihan älyttömän hyvää, en oikeestaan tee sitä muulloin kuin jouluna. Ehkä se juuri tekee joulupuurosta niin erityisen :)


Vegaani joulupuuro astetta terveellisemmin

Nyt halusin kuitenkin vähän testailla reseptejä etukäteen, koska kamalaahan se olisi, jos keittäisi jouluksi puuron, ja se ei olisikaan hyvää! Onneksi tästä kombosta tuli aivan täydellinen setti. Voin siis nukkua yöni rauhallisesti, koska tiedän, että jouluna saa ainakin hyvää puuroa. En mä oikeestaan jouluksi muuta kaipaakaan :)

Mä keitin puuron kookosmaitoon ja korvasin puolet riisistä hirssinjyvillä. Hirssipuuro on jo itsessäänkin ihan taivaallista, mutta joulun kunniaksi en jättänyt riisiä kokonaan pois. Sekametelisoppa puolestaan makeutui kookossokerilla ja tiivistyi chian siemenillä. Kaiken kaikkaan tää kokonaisuus oli niin hyvää, että mä vedin yhteen soittoon kaksi isoa lautasellista puuroa, ja sen jälkeen vatsa olikin aika turvoksissa hehe :D Puuro on tuhtia, joten ei kannata syödä itseään ähkyyn.


Vegaani joulupuuro astetta terveellisemmin


Reseptit: Vegaani Kookos-Joulupuuro

  • 1 dl puuroriisiä
  • 1 dl hirssinjyviä
  • Ripaus suolaa
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 6 dl vettä + 1-2 dl nestettä lopussa
  • Tarjoiluun: kanelia, kookossokeria, bourbon vaniljaa
    "Laita ison kattilan pohjalle 6 dl vettä ja tölkki kookosmaitoa. Sekoita kylmän nesteen joukkoon riisi ja hirssi. Laita levy päälle. Lisää myös suola. Anna kiehua hiljalleen kannen alla säännöllisesti sekoitellen noin 20 minuuttia. Tässä vaiheessa lisää puuron joukkoon vielä 1-2 dl nestettä (vettä tai kasvimaitoa), puuro tulee imaisemaan nesteen kyllä itseensä. Anna hautua vielä noin 10 minuuttia.
Sekoita kaneli, kookossokeri ja vanilja keskenään, ja ripottele tätä puuron päälle tarjoiluvauheessa. Tarjoile sekametelisopan kanssa!"



Reseptit: Terveellisempi chia-sekametelisoppa

  • 250 g kuivattuja hedelmiä (luumuja, taateleita, viikunoita)
  • 7 dl vettä
  • 3/4 dl Kookossokeria
  • 1 rkl chian siemeniä
  • Ripaus kanelia ja bourbon vaniljaa
   "Laita kuivatut hedelmät ja vesi kattilaan. Anna kiehua 10 minuuttia. Lisää joukkoon kookossokeri, ja kiehauta vielä hetki. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon chian siemenet sekä mausteet. Sekoittele muutamaan kertaan, ettei chian siemenet mene paakuille. Laita soppa jääkaappiin maustumaan yön yli."


Vegaani joulupuuro astetta terveellisemmin

Viime postauksessa kerroin, että tunsin oloni jotenkin stressaantuneeksi ja kiireiseksi. Ashwagandha on varmaan tehnyt tehtävänsä, koska maanantain jälkeen mulla on ollut tosi hyvä fiilis, oon saanut hommia eteenpäin, urheillut ja ehtinyt fiilistellä jouluakin vähän :) Eilen hypättiin autoon ja ajettiin Hollantiin viikonlopuksi appivanhempien luokse. Kyllä kaikki asiat aina järjestyy, ei niistä kannata stressiä ottaa.

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti