http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

torstai 15. joulukuuta 2016

Reseptit: Chia-sekametelisoppa

Jouluruokia terveellisemmin - tähän aiheeseen liittyen olen saanut paljon postaustoiveita. Teen ensi viikolla teille koosteen kaikista mun jouluisista terveellisemmistä herkuista. Viikonlopuksi saatte kuitenkin jo mun joulupuuron ja sekametelisopan, koska näistä tuli niin hyviä, että suosittelen joulufiilistelyn aloittamisen vaikka jo nyt tekemällä tämän sekametelisopan valmiiksi viikonloppua varten. Lauantaina saatte sitten sen puuroreseptinkin!

Joulun sekametelisoppa terveellisemmin ilman valkoista sokeria

Mä makeutin sekametelisopan kookossokerilla ja tiivistin chian-siemenillä. Toimii! Yksi satsi ollaan täällä jo syöty ihan parissa päivässä, toisen satsin meinaan tehdä tänään ja viedä viikonloppuna appivanhemmille tuliaiseksi. Lahjavinkki teillekin: pakkaa sekametelisoppa kauniiseen lasipurkkiin ja anna jollekin, kenen tiedät arvostavan hyvää ruokaa :)

Joulun sekametelisoppa terveellisemmin ilman valkoista sokeria


Reseptit: Terveellisempi chia-sekametelisoppa


  • 250 g kuivattuja hedelmiä (luumuja, taateleita, viikunoita)
  • 7 dl vettä
  • 3/4 dl Kookossokeria (mulla Foodin kookossokeri*)
  • 1 rkl Chian siemeniä
  • Ripaus kanelia ja bourbon vaniljaa
      "Laita kuivatut hedelmät ja vesi kattilaan. Anna kiehua 10 minuuttia. Lisää joukkoon kookossokeri, ja kiehauta vielä hetki. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon chian siemenet sekä mausteet. Sekoittele muutamaan kertaan, ettei chian siemenet mene paakuille. Laita soppa jääkaappiin maustumaan yön yli."

*Tuote saatu blogin kautta. Foodinin Kookossokeri on kuivattua kookoksenkukintonektariaa. Se sisältää runsaasti mineraaleja ja muita ravintoaineita, jotka on valkaistusta sokerista poistettu. Kookospalmusokerilla on myös alhainen glykeeminen indeksi, eli se ei nosta verensokeria radikaalisti. Kookossokeria on kehuttu maailman ekologisimmaksi makeuttajaksi. 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle! Oletko muuten törmännyt suosituksiin tuosta chiasiementen käytöstä? Että olisi vain 1rkl /vrk? Eu/sekä usa suosittelee näin...oletko kuullut tai lukenut? Löysin vanhan vuodelta 2014 tekstiä asiasta..liekö muuttunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, siis nykyinen suositus on käsittääkseni max 2 rkl chia-siemeniä päivässä. Mielestäni ei ole niin vaarallista, vaikka joskus menis ton ylikin, mutta toki ei kannata siemeniä ihan joka päivä syödä. Chia niin kun myös pellava kerää itseensä ympäristömyrkkyjä, joten senkin takia kannattaa näistä välillä pitää taukoa. Ja toki kattoo että ostaa luotettavalta taholta että ovat puhtaita :) Mutta siis itse herkuttelen chialla hyvillä mielillä 3-4 päivänä viikossa ja ehkä 2-4 rkl päivässä :)

      Tässä sekametelisopassahan ei ole chiaa kun ihan pieni määrä per annos, kun koko isossa satsissa on se 1 rkl...

      Poista

Jätä kommentti