Reseptit: Terveellisempi chia-sekametelisoppa
- 250 g kuivattuja hedelmiä (luumuja, taateleita, viikunoita)
- 7 dl vettä
- 3/4 dl Kookossokeria (mulla Foodin kookossokeri*)
- 1 rkl Chian siemeniä
- Ripaus kanelia ja bourbon vaniljaa
"Laita kuivatut hedelmät ja vesi kattilaan. Anna kiehua 10 minuuttia. Lisää joukkoon kookossokeri, ja kiehauta vielä hetki. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon chian siemenet sekä mausteet. Sekoittele muutamaan kertaan, ettei chian siemenet mene paakuille. Laita soppa jääkaappiin maustumaan yön yli."
*Tuote saatu blogin kautta. Foodinin Kookossokeri on kuivattua kookoksenkukintonektariaa. Se sisältää runsaasti mineraaleja ja muita ravintoaineita, jotka on valkaistusta sokerista poistettu. Kookospalmusokerilla on myös alhainen glykeeminen indeksi, eli se ei nosta verensokeria radikaalisti. Kookossokeria on kehuttu maailman ekologisimmaksi makeuttajaksi.
Kuulostaa hyvälle! Oletko muuten törmännyt suosituksiin tuosta chiasiementen käytöstä? Että olisi vain 1rkl /vrk? Eu/sekä usa suosittelee näin...oletko kuullut tai lukenut? Löysin vanhan vuodelta 2014 tekstiä asiasta..liekö muuttunut?
VastaaPoistaJuu, siis nykyinen suositus on käsittääkseni max 2 rkl chia-siemeniä päivässä. Mielestäni ei ole niin vaarallista, vaikka joskus menis ton ylikin, mutta toki ei kannata siemeniä ihan joka päivä syödä. Chia niin kun myös pellava kerää itseensä ympäristömyrkkyjä, joten senkin takia kannattaa näistä välillä pitää taukoa. Ja toki kattoo että ostaa luotettavalta taholta että ovat puhtaita :) Mutta siis itse herkuttelen chialla hyvillä mielillä 3-4 päivänä viikossa ja ehkä 2-4 rkl päivässä :)
PoistaTässä sekametelisopassahan ei ole chiaa kun ihan pieni määrä per annos, kun koko isossa satsissa on se 1 rkl...