Näiden raakasuklaafudgien tekoon ei kuitenkaan onneksi mene kuin muutama minuutti, joten kiireinenkin leipuri ehtii varmasti nämä tekaista. Resepti on maidoton ja ilman valkoista sokeria, lopputulos kuitenkin ihanan kermainen ja täyteläisen makea. Joulun maut tulee juuri sopivasti esille täyteläisen raakasuklaan joukosta. Mun piti oikeesti hillitä itseäni, etten hotkaissut kaikkia kerralla menemään!
Enjoy - nautinnollista joulunalusaikaa sinne kaikille! :)
Reseptit: Jouluinen raakasuklaafudge
- 4 rkl Kookosöljyä
- 1 dl Foodin raakakaakaojauhetta*
- 4 rkl hunajaa (tai vegaaniin versioon agavesiirappia)
- 1 tl Ceylon kanelia*
- 1/2 tl Neilikkaa
- 1/2 tl Inkiväärimaustetta
- 1/2 - 1 tl Kardemummaa
- 1 tl Foodin Bourbon vaniljaa*
- 1 dl Kookosmannaa
"Sulata kookosöljy kattilassa. Lisää joukkoon hunaja, ja sekoittele, kunnes hunaja on sulanut joukkoon. Sekoita mausteet kaakaojauheen sekaan. Ota kattila pois levyltä, ja sekoita kaakao-mauste-seos joukkoon. Vuoraa kulmikas vuoka (esim. muovirasia) leivinpaperilla, ja kaada suklaamössö rasiaan. Laita hetkeksi jääkaappiin.
Sulata kattilassa kookosmanna. Ota vuoka jääkaapista,ja valuta sula manna päälle. Ripottele koristeeksi kanelia. Laita pakkaseen 30-60 minuutiksi. Sen jälkeen leikkaa varovaisesti haluamasi kokoisiksi paloiksi. Muista säilyttää fudget jääkaapissa."
Me vietetään tänä vuonna joulu Berliinissä, joten aion leipoa pipareita ja tehdä muitakin jouluherkkuja moneen otteeseen, aivan viimeistään aatoksi. Kun nyt saisi tämän asunnon ensin edes vähän järjestykseen, niin olisi kivempi hääräillä keittiössä :D
*Tuotteet saatu yhteistyössä Foodin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti