http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

tiistai 29. elokuuta 2017

Sokeriton Syyskuu - ota haaste vastaan ja voita!

Noin kolmisen vuotta sitten kuulin ensimmäistä kertaa sokerittomasta syyskuusta, ja päätin osallistua. Söin aika paljon sokerisia herkkuja tuohon aikaan: vähän suklaata siellä, kakkua täällä, keksiä siellä täällä. En ollut mikään sokeriaddikti, mutta koska työpaikalla oli aina jotain herkkua tarjolla, niin siitä oli vaikea kieltäytyä. Sokeria tuli napsittua vähän joka päivä. Ja koska rakastan jäätelöä, kesällä tuli syötyä välillä useampikin jäätelö saman päivän aikana.


Sokerittomia herkkuja :)

Söin muuten terveellisesti, mutta sokerista en pysynyt erossa. Tiesin kuitenkin, ettei sokeri ole hyväksi. Sokeri mm. aiheuttaa matala-asteista tulehdusta kehossa, lisää riskiä sairastua joihinkin syöpiin, sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen, eikä se ainakaan auta jos tavoitteena on timmimpi kroppa tai rasvanpoltto.

Niinpä päätin ryhtyä elämäni ensimmäiseen sokerilakkoon, ja pakko myöntää, että tuo lakko muutti elämäni! 

Mä kerroin julkisesti työkavereille, ystäville ja perheelle että olen sokerilakossa koko syyskuun, joten päätöksessä oli helpompi pysyä. Huomasin aika pian, että en itse asiassa edes kaipaa sokeria ja että voin todella paljon paremmin kun en sitä syö! Kun huolehtii säännöllisistä ruokarytmeistä ja siitä, että syö riittävästi ravitsevaa ja vitamiini/hivenainepitoista ruokaa, niin ainakaan mun kohdalla sokerihimoja ei juuri pääse syntymään. Lakon ensimmäiset 3 päivää oli vaikeita, mutta sen jälkeen homma helpottui. Toki töissä sai välillä taistella itsekurin kanssa, kun koko muu tiimi söi työkaverin synttärikakkua, mutta lopulta se on omasta pääkopasta kiinni, että sortuuko vai ei.

Sokerittoman syyskuun aikana mulle avautui aivan uusi maailma raakakakkuineen ja sokerittomine herkkuineen. Melkein mitä tahansa voi tehdä ilman valkoista sokeria, makeutuksessa voi käyttää esimerkiksi banaania tai taateleita. Makuaistikin muuttuu pikku hiljaa, ja nykyään mun mielestä raakakakku maistuu oikeasti paremmalta kuin perinteinen vehnä-sokerikakku.

Nykyään en ole minkään asian suhteen ehdoton, enkä kieltäydy sokeristakaan täysin. Nyt kesällä olen ottanut ruokavalionkin suhteen rennommin, joten tämä haaste on mullekin nyt hyvä tilaisuus siivota ylimääräiset sokerit pois ruokavaliosta. Tuletko mukaan haasteeseen?

Kaikkien haasteeseen osallistuvien kesken arvotaan ihana FOODIN TUOTEPAKETTI, joka sisältää raakasuklaita, cashew-pähkinöitä, manteleita ja mulperin marjoja. Haluatko voittaa paketin?Katso osallistumisohjeet klikkaamalla TÄSTÄ, kommentoi ja olet mukana kisassa!
 

12 kommenttia:

 1. Oi tätä mä kyllä tarvitsen! Niiin mukana! Mutta ensin syön tuon karkkipussin kyllä kaapista pois kiusaamasta. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 2. Myöskin mukaan ja otan haasteen vastaan. On kyllä kesällä tullut makeaa syötyä. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mukana ollaan. kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Nyt viimein haluan tätä kokeilla! Tiedän, että tekisi hyvää, mutta aina on joku herkku ensin syötävä pois kaapeista..
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Pitää yrittää ainakin.
  odette123(at)luukku.com

  VastaaPoista
 6. Saatan ottaa osaa, mutta en mene nyt lupaamaan, koska on marjastusaika ja jos tekee mieli mustikka- tai puolukkapiirakkaa, niin aion sellaisen tehdä :) Tosin käytän siihenkin makeutuksena varmaankin banaania, taateleita ja hunajaa, koska en käytä ollenkaan valkoista sokeria, en ole vuosiin käyttänyt. Täytyy pitää haaste mielessä kuitenkin :) talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 7. Mukaan!
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 8. Yritän parhaani! Mukana :-)

  Sara.rokman@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Olen ehdottomasti mukana haasteessa!

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Minä olen lähiaikoina aikeissa ryhtyä sokerilakkoon terveyssyistä. Niin paljon outoja mahaoireita, että pakko testata, saisiko mahan olosuhteet sokeria vähentämällä paremmiksi. Lähiviikkoina on vielä parit sukulaislasten synttärit tiedossa, ja olen miettinyt, että niiden synttäreiden jälkeen vasta kuurin aloittaisin. Eli jos tähän saa osallistua, vaikkei ajankohta olekaan täysin sama, liittyisin mielelläni mukaan. :) hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, liity vaan mukaan! Koskaan ei ole liian myöhäistä!

   Poista

Jätä kommentti