http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Reseptit: Maukas kurpitsakeitto

Täällä Saksassa vuodenajat näkyvät ihanasti ravintoloiden ruokalistoilla ja kauppojen hyllyillä. Nyt on kurpitsa-aika! Kaupat ja marketit pursuavat tuoreita isoja kurpitsoja ja ravintoloiden lounaslistoilla on tarjolla vaikka mitä kurpitsaherkkuja.


Kurpitsakeitto sopii syksyyn


Mä korkkasin kurpitsakauden kokkaamalla helppoa ja hyvää kurpitsakeittoa. Saksalaisen reseptin mukaan tehtynä, totta kai. Käyttämääni Hokkaido-kurpitsaa ei tarvitse edes kuoria, vaan riittää, että kurpitsasta poistaa siemenet. Kuoret sulaa keiton sekaan :) 


Ihanaa kurpitsakeittoa
Kurpitsakeitto
Kurpitsakeittoa illalliseksi

Reseptit: Kurpitsakeitto


  • 1 pienehkö kurpitsa (laadulla ei väliä, mulla oli tuon kuvan pyöreä oranssi kurpitsa)
  • 3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1 litra vettä
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • Reilusti mustaa pippuria, korianteria, chiliä, suolaa
Leikkaa ja kuori kurpitsa pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi ja keitä kasviksia kannen alla, kunnes ne ovat pehmeitä (noin 15-20 min). Keitinveteen voi jo heittää suolaa ja muita mausteita. 

Kun kasvikset ovat pehmeitä, muussaa koko touhu sauvasekoittimella soseeksi. Lisää kookosmaito ja sitruunan mehu. Lisää mausteita maun mukaan.
Nauti kurpitsansiementen kanssa!

Namskis, hyvää tuli!


Maukas kurpitsakeitto

Kurpitsakeiton valmistus

3 kommenttia:

  1. Nyt on tosiaan kurpitsa-aika, itsekin miettinyt että pitäisi tehdä keitto.

    VastaaPoista
  2. Kurpitsakeitto on helppoa ja hyvää, kannattaa kokeilla! Mulla on listalla myös kurpitsapiirakka, laitan reseptin jakoon sitten jos onnistuu ;)

    VastaaPoista
  3. Sain tänään tietää, ettei noita Hokkaido-kurpitsoja tarvi edes kuoria! Poista vaan siemenet ja lisää kuorineen keittoon, kuoret kuulemma sulaa keiton sekaan :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti