Mä korkkasin kurpitsakauden kokkaamalla helppoa ja hyvää kurpitsakeittoa. Saksalaisen reseptin mukaan tehtynä, totta kai. Käyttämääni Hokkaido-kurpitsaa ei tarvitse edes kuoria, vaan riittää, että kurpitsasta poistaa siemenet. Kuoret sulaa keiton sekaan :)
Kurpitsakeittoa illalliseksi |
Reseptit: Kurpitsakeitto
- 1 pienehkö kurpitsa (laadulla ei väliä, mulla oli tuon kuvan pyöreä oranssi kurpitsa)
- 3 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 1 litra vettä
- 1 tölkki kookosmaitoa
- 1/2 sitruunan mehu
- Reilusti mustaa pippuria, korianteria, chiliä, suolaa
Leikkaa ja kuori kurpitsa pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi ja keitä kasviksia kannen alla, kunnes ne ovat pehmeitä (noin 15-20 min). Keitinveteen voi jo heittää suolaa ja muita mausteita.
Kun kasvikset ovat pehmeitä, muussaa koko touhu sauvasekoittimella soseeksi. Lisää kookosmaito ja sitruunan mehu. Lisää mausteita maun mukaan.
Nauti kurpitsansiementen kanssa!
Namskis, hyvää tuli!
Nauti kurpitsansiementen kanssa!
Namskis, hyvää tuli!
Nyt on tosiaan kurpitsa-aika, itsekin miettinyt että pitäisi tehdä keitto.
VastaaPoistaKurpitsakeitto on helppoa ja hyvää, kannattaa kokeilla! Mulla on listalla myös kurpitsapiirakka, laitan reseptin jakoon sitten jos onnistuu ;)
VastaaPoistaSain tänään tietää, ettei noita Hokkaido-kurpitsoja tarvi edes kuoria! Poista vaan siemenet ja lisää kuorineen keittoon, kuoret kuulemma sulaa keiton sekaan :)
VastaaPoista