Mehevä tattipiirakka
Mun punajuuripiirakka-aikeet muuttuikin tattipiirakaksi, koska saatiin niin hyvä tattisaalis meidän perjantaisella sieniretkellä. Täällä Saksassa 3.10. on kansallinen vapaapäivä, jonka kunniaksi ajettiin kaveripariskunnan kanssa metsään. Vain tunti autolla Berliinistä itään ja metsää on kun Suomessa konsanaan!
Kyllä itse poimimista sienistä tehty piirakka maistui erityisen hyvältä! :)
Mun tattisaalis |
Herkullinen sienipiirakka tateista (gluteeniton)
Pohja- 100 g margariinia
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 rkl kylmää vettä
- 3/4 dl rahkaa
Täyte
- 1 l tatteja (muutkin sienet käy)
- 2 punasipulia/sipulia
- 2 isoa suikaletta lehtikaalia (tai purjoa)
- 3 munaa
- 1 prk creme fraichea
- suolaa, pippuria
Tee näin:
Nypi rasva ja jauhot sormilla taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja rahka, ja sekoita tasaiseksi (parhaiten onnistuu käsillä!). Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Helpottaa, kun kastaa sormia kylmään veteen. Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Puhdista ja pilko tatit, paloittele sipulit ja kaali (mun oli tarkoius laittaa purjoa, mutta unohdin ostaa sen. Kaali toimi myös hyvin korvikkeena!). Paista tatteja pannulla voissa jonkin aikaa, lisää muut kasvikset ja paista noin 5-10 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen, ja esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
Sekoita toisessa kulhossa munat, creme fraiche ja mausteet. Ota pohja pois uunista, kaada päälle ensin sieni-kasvisseos ja päällimmäiseksi munaseos. Laita uuniin vielä noin 35 minuutiksi.
Maistuu erityisen hyvältä salaatin kanssa!
Nypi rasva ja jauhot sormilla taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja rahka, ja sekoita tasaiseksi (parhaiten onnistuu käsillä!). Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Helpottaa, kun kastaa sormia kylmään veteen. Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Puhdista ja pilko tatit, paloittele sipulit ja kaali (mun oli tarkoius laittaa purjoa, mutta unohdin ostaa sen. Kaali toimi myös hyvin korvikkeena!). Paista tatteja pannulla voissa jonkin aikaa, lisää muut kasvikset ja paista noin 5-10 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen, ja esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
Sekoita toisessa kulhossa munat, creme fraiche ja mausteet. Ota pohja pois uunista, kaada päälle ensin sieni-kasvisseos ja päällimmäiseksi munaseos. Laita uuniin vielä noin 35 minuutiksi.
Maistuu erityisen hyvältä salaatin kanssa!
Sienipiirakka itse poimituista tateista |
Viikonlopun ruokalistaa: itse poimittuja sieniä ja kurpitsakeittoa - keiton ohje TÄÄLLÄ |
Metsä tunnin ajomatkan päässä Berliinistä |
Tällaisia kavereita täällä Saksan metsässä... |
Aion lähteä lähimetsään pomimaan suppiloita. Teen niistä sitten tuollaisen piirakan, niin hyvältä se näyttää.
VastaaPoistaKiitos mielenkiintoisista resepteistå. olen niistä jo monia kokeillutkin. Hyviä ovat olleet!
Kiitos! Hyvä jos on maistunut! :)
VastaaPoista