Pahoittelen kuvien huonoa laatua: mun on ihan mahdoton saada hyviä kuvia meidän keittiön surkeassa valossa, kun ulkona on pimeää. Tällä kertaa siis ruoka on todellisuudessa paljon parempaa kuin miltä kuvissa näyttää! ;)
Lohi-kurpitsavuoka
- 2 perunaa
- Reilu pala kurpitsaa
- Oliiviöljyä
- 1 iso päärynä
- 250-300 g tuoretta lohifileetä
- 150 g kylmäsavulohta
- 2 ruokalusikallista hunajaa
- 1 sellerin varsi
- 100 g ruokakermaa
- 1 valkosipulinkynsi
- Suolaa, pippuria, limen mehua
Kuori peruna ja pilko pieniksi paloiksi. Poista kurpitsa siemenistä ja pilko myös pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko myös päärynä. Paista perunoita ja kurpitsanpaloja kuumalla pannulla öljyssä noin 6-8 minuuttia (kunnes tulee kullanruskeiksi), lisää sitten päärynän palat joukkoon ja paista vielä pari minuuttia.
Samalla pilko lohi noin sentin paksuisiksi paloiksi ja asettele uunivuokaan. Pilko myös kylmäsavulohi paloiksi ja laita tuoreen lohen sekaan vuokaan. Kaada lohien päälle limen mehu, pari ruokalusikallista öliiviöljyä, hunaja sekä mausta mustapippurilla ja suolalla.
Laita lohikulho 150 asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi.
Pilko selleri ja valkosipulinkynsi ja lisää ne peruna-kurpitsa-päärynäseoksen sekaan. Sekoita toisessa kulhossa kerman joukkoon mustapippuri ja suolaa. Ota lohet uunista, kaada pääälle peruna-kurpitsaseos ja sekoita varovasti. Kaada vielä päälle kermaseos. Laita lopuksi koko höskä uuniin lämpenemään vielä muutamaksi minuutiksi. Enjoy :)
Tuli kuulkaa todella hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti