Nämä on todella helppo ja nopea tehdä: mä tekaisin nää aamulla herätessäni suoraan aamiaispöytään. Poikaystävä ehdotti, että voisin lopettaa päivätyöt ja tehdä joka aamu tuoreita sämpylöitä aamiaiseksi. Ehkä jossain vaiheessa myönnynkin tähän ehdotukseen.. ;)
Mulla oli käytössä Hokkaido-kurpitsa. Se on kaikista helpoin, koska sitä ei tarvi kuoria. Riittää, että pesee hyvin ja poistaa siemenet.
Nyt on Berliinissäkin ilmat viilenneet. Vaikea uskoa, että viime sunnuntaina oli oikeasti yli 25 astetta lämmintä ja jengiä oli ottamassa aurinkoa ja uimassa (alasti - heh, eksyttiin vahingossa nakurannalle). Tänä aamuna mittari näytti +4, hyrrr!
Reseptit: Kurpitsasämpylät (gluteeniton)
- 4 dl vettä
- 2 rlk pellavansiemeniä TAI chia-siemeniä
- 1 rkl psylliumia (ei välttämätön, jos laittaa chia-siemeniä)
- 2 rkl mitä tahansa siemeniä (pinjan siemeniä, kurpitsan siemeniä tms)
- 4 dl kaurahiutaleita
- 2,5-3 dl gluteenittomia jauhoja (esim. maissi- tai riisijauhoja tai sekoitusta)
- Reilu 2 tl leivinjauhetta
- Reilu 1 tl suolaa
- Pala kurpitsaa - raastettuna 4 dl
- 2 rkl hunajaa
Poista kurpitsasta siemenet ja raasta kurpitsa. Hokkaido-kurpitsan voi raastaa kuorineen. Sekoita leivontakulhossa veteen siemenet ja psyllium, ja lisää kurpitsaraaste. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään, ja lisää kulhoon. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita. Taikina jää aika kosteaksi. Nostele lusikalla pellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia kasoja ja paista 200 asteessa 25-30 min.
Maistuu parhaalta vähän lämpimänä juuston ja parin kurkku- tai kesäkurpitsasiivun kanssa :)
Nyt on Berliinissäkin ilmat viilenneet. Vaikea uskoa, että viime sunnuntaina oli oikeasti yli 25 astetta lämmintä ja jengiä oli ottamassa aurinkoa ja uimassa (alasti - heh, eksyttiin vahingossa nakurannalle). Tänä aamuna mittari näytti +4, hyrrr!
Lokakuinen Berliini |
Olen tehnyt näitä jo monta kertaa, ja hyviä ovat! Käytän kurpitsan sijaan yleensä porkkanaa.
VastaaPoista