http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

lauantai 22. marraskuuta 2014

Ihana omenapiirakka - ilman lisättyä sokeria ja rasvaa (gluteeniton)

Tässä teille ihanan jouluisen omenapiirakan ohje!

Jos joku vielä epäilee, että ilman sokeria ja rasvaa ei saa kunnollisia jälkkäreitä aikaiseksi, niin kannattaa kokeilla tätä reseptiä. Mä oon tänä syksynä leiponut toisen jos kolmannenkin sokerittoman omenapiirakan, ja vaikka ne on ollut hyviä, niin aina niistä on puuttunut "se viimeinen silaus". Siksi en oo viitsinyt niitä ohjeita tänne edes julkaista.
Mutta tämä piirakka - tässä on kuohkeutta ja makeutta juuri niin kuin omenapiirakassa kuuluukin olla! Kaneli, kardemumma ja neilikka tuovat piirakalle mukavan jouluisen silauksen. Omenoiden sekaan tuleva taatelimössö oli itse asiassa niin hyvää, että olisi tehnyt mieli syödä se ihan sellaisenaan :)
Ihana omenapiirakka ilman sokeria
Ihana omenapiirakka ilman sokeria

Tässä piirakassa ei siis ole lainkaan lisättyä sokeria eikä rasvaa, eli tällä voi herkutella hyvällä omalla tunnolla :)

Juoluinen omenapiirakka terveellisemmin (gluteeniton)


Pohja:
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl riisijauhoja
  • 1 1/2 - 2  tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • Steviaa makusi mukaan (pari tl )

  • 4 munanvalkuaista
  • 2 muussattua banaania
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl maitorahkaa tai luonnonjugurttia

Täyte:
  • 4 omenaa
  • 2,5 dl kivettömiä taateleita
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1-2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl neilikkaa

Tee näin:
Valmista ensin pohja. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sen jälkeen sekoita toisessa kulhossa munan valkuaiset, banaanit, vesi ja rahka keskenään. Kannattaa vatkata vähän vispilällä. Sitten yhdistä märät aineet kuivien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.

Tee seuraavaksi täyte. Paloittele omenat haluamasi kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita sitten tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella loput aineet keskenään mössöksi. Taatelit kannattaa murskata pienissä erissä ja lopuksi sekoittaa kaikki yhteen. Laita omenat isoon kulhoon ja sekoita kahden lusikan avulla taatelimössö omenoiden joukkoon. Sekoittele niin kauan, että kaikki omenat ovat taatelimössön kanssa sekaisin.

Kaada sitten omenatäyte pohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Nauti vähän jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Ihana omenapiirakka ilman sokeria

Mun itsetehty "vaniljakastike": Maustamatonta jugurttia, ripaus vaniljasokeria, steviaa ja hunajaa sekaisin.

Meidän kahden henden taloudessa piirakka meni taas kaupaksi kahdessa päivässä. Tätä tuun tekemään useesti uudestaankin! :)


Ihana omenapiirakka ilman sokeria

Ihana omenapiirakka ilman sokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti