Kasvissosekeitot ovat maukkaita ruokia ja helppoja tehdä. Mulla on tapana valmistaa keittoa iso kattilallinen, mistä riittää syötävää moneksi päiväksi. Kiireisinä arkipäivinä on ihanaa lämmittää valmista keittoa iltapalaksi. Kasviskeitot on myös kevyttä syötävää, joten kroppakin kiittää :)
Tähän keittoon olen lisännyt tofua tuomaan proteiinia, ja lopputulos on ihanan kermaisen pehmeä - ilman kermaa tai juustoja. Kannattaa kokeilla!
Tällä ohjeella tulee siis iso kattilallinen keittoa. Puolita määrät, jos haluat tehdä pienemmän satsin.
Kasvissose-tofukeitto
(Gluteeniton, maidoton)- 600 g kukkakaalia (pakaste käy hyvin!)
- 1 isohko bataatti (noin 600 g)
- 8-10 kpl tuoreita herkkusieniä (tai pieni purkki purkkisieniä)
- Vettä
- 350 g tofua
- Chiliä (1 kokonainen tai 1-2 tl)
- Pätkä inkiväääriä
- Caynepippuria, suolaa, mustapippuria
- Oliivi- tai kookosöljyä
Kuutioi bataatti, hienonna inkivääri ja pese ja pilko herkkusienet. Kuumenna tilkka öljyä ison kattilan pohjalla, ja kuullota öljyssä chili ja inkivääri. Lisää sitten päälle bataattikuutiot ja vettä sen verran, että bataatti nipin napin peittyy. Kun vesi kiehuu, lisää kukkakaali ja sienet ja anna kiehua niin kauan, että bataatti on pehmennyt.
Ota kattila pois levyltä, lisää sitten tofu ja mausteet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi samettiseksi soseeksi. Tässä vaiheessa voit myös lisätä vettä, jos keitto on mielestäsi liian paksua. Kiehauta lopuksi vielä uudestaan levyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti