Nyt tiedän, mikä mun aikaisemmista hummuksista on puuttunut, kaksi oleellista ainesosaa täydelliseen hummukseen: tahini - eli seasaminsiementahna ja basilika!
Mä oon tehnyt tällä viikolla ison satsin hummusta jo kahdesti - enkä vieläkään oo saanut tarpeekseni. Onneks tää on terveellistä herkkua, ja toimii kasvissyöjälle myös loistavana proteiininlähteenä. Tällä ohjeella tulee isohko kulhollinen hummusta. Turha lähteä edes tekemään pienempää satsia, tää katoaa hetkessä suihin joka tapauksessa.
Hummus
- 480 g kikherneitä (noin 7 dl)
- 6-7 rkl oliiviöljyä
- 5-6 rkl vettä
- 12 tuoreen basilikan lehteä
- 5 tl tahinia
- 2 rkl kuminaa
- 1-2 tl suolaa
- 1/2 sitruunan mehu
- Mustapippuria
- Ripaus chiliä
Kaada neste pois kikherneistä. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen, ja surruta tasaiseksi massaksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja/tai oliiviöljyä tai vettä, jotta saat mieleisesi koostumuksen. Nauti esim. salaatin lisukkeenä, leivän päällä tai dippaile hummukseen tuoreita kasviksia.
Olipa hyvää ! Tätä teen varmasti vielä monta kertaa !
VastaaPoista