So delicious and easy to make lime raw cake. But be careful: this is so good you might want to eat the whole cake at once! Recipe in English below.
Berliinissä on kevät! Aurinko paistaa ja flunssa alkaa olla vihdoin selätetty: energiaa alkaa olla muuhunkin kuin sohvalla makoiluun. Halusin tehdä keväisen raakakakun vaihteeksi ilman avokadoa ja raakasuklaata - ja tästä raakakakusta tulikin ihanan raikas ja keväinen! Vaikea uskoa, ettei tässä tosiaan ole tippaakaan sokeria eikä muita epäterveellisiä ainesosia!
Jos omistat hyvän tehosekoittimen/blenderin, niin homma sujuu todella näpsäkästi ja nopsaan. Mulla ei tainnut mennä kakun tekoon 15 minuuttia kauempaa. Jos taas joudut väsäämään sauvasekoittimella, niin silloin vaaditaan vähän enemmän kärsivällisyyttä - mutta onnistuu niinkin.
Muista aloittaa kakun teko jo edellisenä iltana laittamalla täytteen cashew-pähkinät veteen likoamaan! Myös taatelit voi laittaa hetkeksi veteen pehmemään ennen leipomista.
Reseptit: Lime raakakakku
Pohja
- Yhteensä 1,5 dl manteleita + pekaaninpähkinöitä/hasselpähkinöitä
- 8 kivetöntä taatelia
- 2 rkl kookoshiutaleita
- Ripaus suolaa
- 2 rkl vettä
Laita mantelit ja pähkinät tehosekoittimeen, ja sekoita kunnes saat pientä pähkinärouhetta. Lisää taatelit ja muut aineet, ja jatka sekoittamista, kunnes saat tahmean tasaisen massan. Jos työskentelet sauvasekoittimella, kannattaa seos tehdä pienissä erissä, ja joudut kyllä putsailemaan sauvaa muutamaan otteeseen. Levitä seos kostein käsin kakkuvuoan pohjalle.
Täyte
- 3 dl cashew pähkinöitä (liotettuna!!!)
- 4 rkl kookosöljyä sulana
- 1/2 dl agave-siirappia (tai hunajaa)
- 1 tl vaniljamaustetta
- 1-2 limen mehu (maun mukaan, mitä enemmän, sen kirpeempi lopputulos!)
- (1/2 tl spirulinaa väriksi, ei pakollinen, mutta ilman tätä kakusta tulee vaalea)
- Koristeeksi: limen/sitruunan raastettua kuorta, kookoshiutaleita
Laita kaikki aineet tehosekoittimeen, ja sekoita, kunnes saat tasaisen pehmeän massan. Voit sekoittaa mössön myös sauvasekoittimella. Kannattaa maistella lopputulosta, ja lisätä limeä/hunajaa tarvittaessa. Jos täyte maistuu hyvältä, niin kakustakin tulee hyvää!
Levitä täyte sasaisesti pohjan päälle, koristele ja anna viilentyä jääkaapissa muutaman tunnin.
Levitä täyte sasaisesti pohjan päälle, koristele ja anna viilentyä jääkaapissa muutaman tunnin.
Lime raw cake
Remember to start already in the previous evening by putting the cashew nuts in the cold water.
Base:
Base:
- 1.5 dl almonds + pecan/hazelnuts
- 8 dates
- Hint of salt
- 2 tbs coconut flakes
- 2 tbs water
Put the almonds and nuts into a food processor and blend until they are nicely crushed. Add the dates and other ingredients and blend again until a sticky mix forms. Press this into the base of a cake tin.
Top:
- 3 dl cashew nuts (soaked overnight!)
- 4 tbs coconut oil (melted)
- 1/2 dl agave syrup or honey
- Juice from 1 to 2 lime
- 1 teaspoon vanilla extract
- (1/2 teaspoon spirulina - to give colour)
- For decoration: lime or lemon skin and coconut flakes
Put all the ingredients into the food processor and blend until smooth and creamy, and pour over the base. Decorate and place in the fridge for couple of hours before eating!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti