http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 18. joulukuuta 2015

Parhaat gluteenittomat joulupiparit (vegaani - ilman valkoista sokeria)

Bongasin mielenkiintoisen gluteenittoman pipariohjeen jo joku aika sitten instagramista, ja nyt vihdoin pääsin itsekin leipomispuuhiin. Taikinaa oli vähän haastavampi leipoa verrattuna "normaaliin" piparitaikinaan, mutta lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen. Näistä pipareista tuli meinaan ihan älyttömän hyviä!


Joulupiparit - gluteeniton
Joulupiparit - gluteeniton


Ohje on melkein suoraan kopioitu Terveelliset Herkut -blogista, paitsi mä käytin alkuperäisestä ohjeesta poiketen tummaa taatelisiirappia, joka mielestäni sopi tähän erittäin hyvin. Muutamia huomioita pipareiden leipomisesta tällä ohjeella:


  • Älä pidä taikinaa liian kauan jääkaapissa. Mä annoin taikinan olla yön yli jääkaapissa, ja seuraavana päivänä se oli niin kivikova köntti, että jouduin odottamaan yli tunnin ennen leipomista.
  • Jauhoja ei juurikaan tarvitse käyttää kaulimisvaiheessa. Mulla ainakaan taikina ei takertunut yhtään!
  • Taikina on aika murenevaista, joten kannattaa kaulia pienissä erissä ja varovasti
  • Mä käytin kaulimisessa lasipulloa, johon taikina ei myöskään takertunut yhtään.
Joulupiparit - gluteeniton

No mutta sitten itse asiaan! Eli tässä mun versio maailman parhaista gluteenittomista joulupipareista - Olkaa hyvä! Tällä ohjeella mulle tuli kaksi isoa pellillistä pipareita, tosin tein pipareista aika paksuja ja osa taikinasta päätyi suuhun ;)

Joulupiparit (gluteeniton, vegaani, ilman valkoista sokeria)

  • 1 dl kookossokeria
  • 1 dl taatelisiirappia
  • 2 dl kookosöljyä
  • 3 tl piparimaustetta TAI mä laitoin 2 tl "lebkuchen" maustetta ja lisäksi 1 tl inkivääriä ja 1 tl neilikkaa
  • 2 tl ceylonkanelia
  • 4 dl riisijauhoja
  • 2 dl maissijauhoja
  • 4 rkl psylliumkuitua
  • 2 tl ruokasoodaa
  • (leipomiseen riisijauhoja)
Keitä kattilassa kookossokeria, siirappia, kookosöljyä ja mausteita hetki. Sekoita jauhot keskenään ja lisää niihin psyllium ja sooda. Anna kattilan seoksen jäähtyä hetki, ja lisää se sitten jauhojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin siintymään.

Kauli taikina varovasti ja leikkaa kuvioiksi piparimuotilla. Paista 200 asteisessa uunissa 6-9 minuuttia. Huom! Paistoaika riippuu uunista ja piparien paksuudesta, joten kannattaa tarkkailla paiston aikana.

Näistä tuli valehtelematta ehkä parhaita pipareita mitä olen koskaan syönyt! Jouluun onkin enää viikko aikaa - hui miten aika rientää!

Joulupiparit - gluteeniton

Joulupiparit - gluteeniton

Joulupiparit - gluteeniton

// These are the traditional Finnish Christmas cookies that everybody makes for Christmas. This time I just made them a bit healthier: gluten free and without white sugar and butter - and the result is so delicious! Maybe the best gluten free cookies I have ever had! If  you want to get the recipe in English, just write a comment and I will translate it :)

Only one week to go before Christmas - time flies!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti