http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

lauantai 5. joulukuuta 2015

Tee se itse: JOULUINEN RAAKASUKLAA

Mun joulukuu näyttää olevan täynnä raakasuklaata ja glühweinin litkimistä joulumarkkinoilla. Tällä viikolla oon ollut joulumarkkinoilla jo kahdesti, ja olen menossa myös tänään ja huomenna. Alkaa myös jo vähän nolottaa tunnustaa, että tein TAAS raakasuklaata. Mut nythän on joulukuu, ja eikös joulukuussa saa herkutella joka päivä? Raakasuklaa on sitä paitsi terveellistä, joten sillä voi herkutella hyvällä omalla tunnolla - kohtuuden nimissä kuitenkin :) (Lisää raakasuklaan terveysvaikutuksista täältä).

Mun mielestä herkuttelu kuuluu oleellisena osana jokapäiväistä elämää. Miksi rajoittaa herkuttelu vaan viikonloppuun kun herkutella voi viikollakin? Herkutella kun voi terveellisestikin, niin kun monet teistä varmasti tietää :)


Reseptit: jouluinen raakasuklaa

Tällä kertaa raakasuklaan mausteina toimii jouluiset maut, kuten kardemumma, kaneli ja piparkakkumauste. Rehellisesti sanottuna tää on sata kertaa parempaa kuin Fazerin joulusuklaa!



Reseptit: Jouluinen raakasuklaa

  • 1 dl kaakaovoita
  • 3/4 dl raakakaakaojauhetta
  • 1,5 rkl hunajaa
  • 1 rkl taatelisiirappia
  • 2 tl lucumaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta ( Tai Saksassa "lebkuchen" -maustetta)
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • Ripaus kanelia
  • Puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
Sulata kaakaovoi vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Huom! Seos ei saa kuumentua yli 40 asteen. Sekoita joukkoon raakakaakaojauhe ja mausteet, ja lisää lopuksi myös raastettu appelsiinin kuori. Maista seosta - ja lisää tarvittaessa hunajaa tai siirappia oman maun mukaan. Kaada muotteihin tai ison astian pohjalle levyksi. Anna hyytyä pakkasessa puolisen tuntia, ja sen jälkeen säilytä jääkaapissa. 

Mä en malttanut ottaa kuvia suklaasta heti, joten kuvattavaksi saakka ei säästynyt kun muutama pala suklaata.. :)


Reseptit: jouluinen raakasuklaa


Reseptit: jouluinen raakasuklaa

// Christmas raw chocolate

This time I made raw chocolate with Christmas flavors, like cinnamon and cardamon. Trust me, this is much better than Christmas chocolate from the shop!

  • 1 dl (1/2 cup) cacao butter
  • 3/4 dl (2/3 cup) raw chocolate powder
  • 1,5 table spoon honey
  • 1 tbs date syrup
  • 2 ts lucuma
  • 1 ts gingerbread spice ( or in Germany "lebkuchen" -spice)
  • 1 ts cardamon
  • Some cinnamon
  • Half an orange skin peeled
Happy and sweet December! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti