Mun mielestä herkuttelu kuuluu oleellisena osana jokapäiväistä elämää. Miksi rajoittaa herkuttelu vaan viikonloppuun kun herkutella voi viikollakin? Herkutella kun voi terveellisestikin, niin kun monet teistä varmasti tietää :)
Tällä kertaa raakasuklaan mausteina toimii jouluiset maut, kuten kardemumma, kaneli ja piparkakkumauste. Rehellisesti sanottuna tää on sata kertaa parempaa kuin Fazerin joulusuklaa!
Reseptit: Jouluinen raakasuklaa
- 1 dl kaakaovoita
- 3/4 dl raakakaakaojauhetta
- 1,5 rkl hunajaa
- 1 rkl taatelisiirappia
- 2 tl lucumaa
- 1 tl piparkakkumaustetta ( Tai Saksassa "lebkuchen" -maustetta)
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- Ripaus kanelia
- Puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
Sulata kaakaovoi vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Huom! Seos ei saa kuumentua yli 40 asteen. Sekoita joukkoon raakakaakaojauhe ja mausteet, ja lisää lopuksi myös raastettu appelsiinin kuori. Maista seosta - ja lisää tarvittaessa hunajaa tai siirappia oman maun mukaan. Kaada muotteihin tai ison astian pohjalle levyksi. Anna hyytyä pakkasessa puolisen tuntia, ja sen jälkeen säilytä jääkaapissa.
Mä en malttanut ottaa kuvia suklaasta heti, joten kuvattavaksi saakka ei säästynyt kun muutama pala suklaata.. :)
// Christmas raw chocolate
This time I made raw chocolate with Christmas flavors, like cinnamon and cardamon. Trust me, this is much better than Christmas chocolate from the shop!
Mä en malttanut ottaa kuvia suklaasta heti, joten kuvattavaksi saakka ei säästynyt kun muutama pala suklaata.. :)
// Christmas raw chocolate
This time I made raw chocolate with Christmas flavors, like cinnamon and cardamon. Trust me, this is much better than Christmas chocolate from the shop!
- 1 dl (1/2 cup) cacao butter
- 3/4 dl (2/3 cup) raw chocolate powder
- 1,5 table spoon honey
- 1 tbs date syrup
- 2 ts lucuma
- 1 ts gingerbread spice ( or in Germany "lebkuchen" -spice)
- 1 ts cardamon
- Some cinnamon
- Half an orange skin peeled
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti