Tässä salaatissa ei ole kvinoan ja siementen lisäksi mitään varsinaista proteiinin lähdettä, joten kannattaa huolehtia, että saat päivän muista aterioista tarpeeksi proteiinia.
Reseptit: Munakoiso-kvinoa salaatti
- 1 munakoiso
- 1/2 kesäkurpitsa
- 1 punasipuli
- 1 varsisellerin varsi
- 1 dl rusinoita
- 2,5 dl kvinoaa
- 1 rkl tahinia
- 1 sitruunan mehu
- Öljyä paistamiseen (esim. avokado öljy, kookosöljy)
- Siemeniä
- Mausteseos: 2-3 tl kuminaa, 1 tl sitruunapippuria, 1/2 tl ceylon kanelia, neilikkaa, ripaus chiliä, herbamarea
- Tuoretta persiljaa / tai minttua
- Kylkeen vihreää salaattia
Laita kvinoa kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele munakoiso, kesäkurpitsa ja selleri ja viipaloi sipuli. Paista munakoisot kuumennusta kestävässä öljyssä kypsäksi - kannattaa paistaa kahdessa erässä, ellet omista todella isoa pannua. Sillä aikaa kun munakoiso kypsyy, sekoita mausteet yhteen. Lisää mausteet kasvisten joukkoon paistamisen loppuvaiheessa. Paista myös kesäkurpitsa, sipuli ja rusinat kypsiksi.
Kun kvinoa on valmista, lisää vielä lämpimän kvinoan joukkoon tahini ja ripaus suolaa, ja anna sen jälkeen kvinoan jäähtyä hieman. Sekoita kasvikset ja kvinoa yhteen isossa kulhossa. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja tuore persilja. Tarjoile joko lämpimänä tai kylmänä vihreän salaatin kanssa, ja ripottele pinnalle vielä siemeniä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti