Mulla on ollut vihreät vihannekset koko tammikuun teemana: oon siis yrittänyt syödä mahdollisimman paljon vihreitä vihanneksia, salaatteja ja vihersmoothieita. Vihreät vihannekset taipuu hyvin myös keitoksi - tätä keittoa olenkin tehnyt jo useampaan kertaan. Jos haluat saada ekstra-annoksen antioksidantteja, lisää valmiin keiton päälle viherjauhetta :)
Reseptit: Vihreä pinaattikasviskeitto
- 1 Kesäkurpitsa
- 1 Pakastepussi kukkakaali-parsakaali -sekoitusta (1000 g pussi)
- 1 Punasipuli
- Pätkä inkivääriä
- Pari kynttä valkosipulia
- 200 g Pakastepinaattia
- 1 Vihreä paprika
- 1 rkl kookosöljyä
- Ruoka kookosmaitoa
- Suolaa, pippuria, chiliä ja muita mausteita
Kuori ja pilko kasvikset. Kuullota sipulia ja inkivääriä kookosöljyssä kattilan pohjalla hetki, ja lisää päälle chili. Lisää muut kasvikset, ja vettä sen verran, että kasvikset peittyy. Keitä kypsäksi. Sekoita sauvasekoittimella soseeksi. Lisää kookosmaito ja mausteet. Tarkista maku, ja lisää mausteita tarvittaessa.
Tarjoiluun: Keitetty kananmuna sopii todella hyvin keiton kanssa. Ripottele keiton päälle myös siemeniä ja loraus öljyä.
Terveellistä lopputammikuuta kaikille :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti