Ehkä osittain sen takia on tullut hääräiltyä aika paljon keittiössä. Viikonlopun aikana valmistui mm. edellisen postauksen patukoiden lisäksi mangoraakakakku, gluteenittomat sämpylät ja aivan taivaallisen hyvät täytetyt uunibataatit (reseptiä tulossa...). Ja nyt sitten tämä hummus.
Hummus on yksi mun ehdottomista suosikeista ja myös mainio proteiinilisä salaattiin, leivän päälle, kvinoan kanssa tai oikeastaan ihan mihin vaan. Tällä kertaa halusin vähän vaihtelua mun perinteiseen hummus-reseptiin, joten tein pitkästä aikaa punajuurihummusta. Ja onhan tää punajuurenpunainen hummus paljon kauniimman näköistä kuin tavallinen kikhernehummus.
Punajuuri on muuten ihan mahtava superfood, jota kannattaisi pistellä poskeen ihan viikoittain. Punajuuri on oikea vitamiinipommi: se sisältää kaliumia, magnesiumia, rautaa, A-, B6- ja C-vitamiineja, folaattia ja antioksidantteja. Punajuuri alentaa tutkimusten mukaan verenpainetta ja edistää sydämen terveyttä. Se myös virkistää aivoja ja vähentää väsymystä. Joidenkin tutkimusten mukaan päivittäinen punajuurimehun juonti pienentää dementiaan sairastumisen riskiä. Urheiluravitsemuksessa punajuurimehua käytetään urheilusuorituksen parantamiseen, koska punajuuri parantaa kehon hapenottokykyä.
Punajuurihummus
- 1 tölkki (n, 230 g) kikherneitä
- 2 pienehköä punajuurta
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tahinia
- 1/2 sitruunan mehu
- Kourallinen baby pinaattia
- Suolaa, pippuria, kuminaa
- noin 1/2 dl vettä
Huuhtele kikherneet. Keitä punajuuret, jollet käytä esikeitettyjä punajuuria. Yhdistä kaikki aineet monitoimikoneeseen, ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja koostumus - lisää vettä/oliiviöljyä tarpeen mukaan!
Bon apetit!
P.s. Käy tsekkaamassa myös uusimmat jutut GoodBoost-blogista :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti