http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

lauantai 20. helmikuuta 2016

Reseptit: Cashew-keksitaikinapatukat (vegaani, gluteeniton, ei lisättyä sokeria)

Kuinka monen mielestä lapsuuden leivonnassa oli parasta se, kun sai syödä raakaa taikinaa? Mä ainakin rupesin usein leipomaan ihan vaan siksi, että sain maistella taikinaa - taikinahan oli usein jopa paljon parempaa kuin uunista tullut valmis leivonnainen.

Resepti: Cashew-keksitaikinapatukat

Nämä cashew-keksitaikinapatukat eroaa tavallisesta keksitaikinasta sillä, ettei näitä ole tarkoituskaan laittaa uuniin! Ja juu, onhan nää myös vegaaneja, gluteenittomia, eikä näissä ole lisättyä sokeria. Ja kerroinko jo, että nää on ihan älyttömän hyviä? 

Näiden patukoiden koostumus on ihanan taikinamainen ja vähän fudgemainen, maku pehmeän makea. Patukoissa on cashewpähkinöiden ja lupiinijauhojen ansiosta reippaasti proteiinia ja hyviä rasvahappoja.

Resepti: Cashew-keksitaikinapatukat
Resepti: Cashew-keksitaikinapatukat

Reseptissä olevan lupiinijauhon (mulla käytössä Foodinin lupiinijauho) voi halutessaan korvata kookosjauhoilla tai proteiinijauheella. Jos korvaat lupiinijauhon, niin lisää agavesiirappia oman mauan mukaan maistellen :)

Näillä herkkupatukoilla voi tyydyttää makeanhimon, ja toimii nämä hyvin myös välipalana vaikka ennen urheilua. Varoitus: patukoihin saattaa iskeä himo! :)

Reseptit: Cashew-keksitaikinapatukat


  •  4 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl kookosöljyä sulana
  • 3 rkl agave-siirappia
  • 1/2 dl lupiinijauhoja (Foodin)
  • 1 rkl parapähkinätahnaa (Foodin)
  • Ripaus suolaa
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 1/2 dl kaakaonibsejä
Laita cashewpähkinät tehosekoittimeen, ja sekoita niin kauan, kunnes pähkinöistä tulee tahnaa. Lisää kaakaonibsejä lukuun ottamatta kaikki muut aineet, ja sekoita koneella tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi lusikalla sekoittaen sekaan kaakaonibsit.

Painele taikina suorakaiteen tai neliön muotoisen astian pohjalle tiiviiksi levyksi ja laita pakkaseen vähintään puoleksi tunniksi. Paloittele veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä pakkasessa tai jääkaapissa.

Resepti: Cashew-keksitaikinapatukat

Luontaisesti gluteenittomat lupiinijauhot sopii hyvin urheilijan ruokavalioon: 100 grammassa lupiinijauhoja on 43 g proteiinia, ja lisäksi paljon ravintokuitua, tyydyttymättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia, kaliumia, kalsiumia ja rautaa. Sounds good to me! :)

Meikä lähtee nyt verryttelemään jo valmiiksi treenistä kipeitä ja jumiutuneita lihaksia salille ja saunaan, mites siellä ruudun toisella puolella vietetään sunnuntaipäivää? :)

Resepti: Cashew-keksitaikinapatukat

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin siltä, että pitää testata. Näyttääkin hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Voiko lupiinijauhot korvata jollain muulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosjauhot toimii varmasti myös hyvin, tai miksei myös proteiinijauhe!

      Poista

Jätä kommentti