http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Reseptit: Kesäinen tzatziki

Moikka moi! Eilen jätettiin kesäinen Helsinki taakse ja tultiin maalle Sääksmäelle vanhempien marjapuskien ja veljen kalasaaliiden äärelle. Mulla alkaa kohta olla kunnon berry-belly, kun eihän noita ihania marjoja voi olla syömättä, haha!

Tzatziki kastike kalalle ja kasviksille

Mun veli kävi kalastamassa järvestä ison määrän haukia ja ahvenia, ja kalan kaveriksi tekaisin tämän helpon ja kesäisen tzatzikin. Tzatziki toimii hyvin myös salaatin ja kasvisten kaverina.

Tzatziki kastike kalalle ja kasviksille

Tzatziki kastike kalalle ja kasviksille

Nyt ainakin on tullut syötyä rehellisesti lähiruokaa, luomua ja clean-eatingiä, kun kala on eilen kalastettu järvestä, kurkku ja tilli kasvimaalta ja jälkkärimarjat itse poimittu (tai noh, äiti poiminut) metsästä. Oih Suomi ja Suomen kesä! :)

Reseptit: Tzatziki


  • 1 kurkku
  • 2 kynttä valkosipulia
  • Sitruunan mehua + kuorta raastettuna
  • 200 g maustamatonta creme fraichea (TAI luonnon jugurttia / soija- tai kaurajugurttia)
  • Nippu tilliä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
Raasta kurkku, ja valuta/purista kurkusta ylimääräinen vesi pois. Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi. Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa, ja siirrä seos jääkaappiin vetäytymään hetkeksi ennen syömistä. Käytä tzatziki salaatin tai kalan kastikkeena tai dippaile sinne tuoreita kasviksia. Bon appetit!

Tzatziki kastike kalalle ja kasviksille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti