Mua on kuitenkin alkanut ällöttää kaikki se "turha moska" mitä noihinkin patukoihin on sullottu sisään - enkä viitsi syödä valmiita patukoita enää kovin usein, ihan vain äärimmäisessä hädässä!
Pari päivää sitten mä tein näitä proteiinipatukoita itse, ja lopputulos oli ehkä vähän liiankin hyvä, koska näistä ei ole jäljellä enää yhtään! Äläkä suotta pelästy pitkältä näyttävää aineslistaa: nää oli tosi helppo ja nopea tehdä! Halutessasi voit leikata patukoista pienempiä suupaloja, jotka toimii loistavasti pienenä jälkkärinä iltapäiväkahvin tai teen kanssa :) Mun on varmaan pakko tehdä näitä pian uudestaan, sen verta hyviä näistä tuli!
Reseptissä suoran linkit käyttämiini tuotteisiin!
Reseptit: Protskupatukat
(Noin 10 patukkaa)
Pohja:
- 1 dl kaurahiutaleita
- 7 taatelia
- 1/2 dl kookosjauhoja
- 2 rkl agave-, taateli-, tai yakon-siirappia
- 1 rkl kookosöljyä
- Loraus maitoa (mulla oli kauramaitoa)
Täyte:
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1,5 dl proteiinijauhetta (mulla oli sekaisin riisiproteiinia, hamppuproteiinia sekä herneproteiinia, makuna suklaa)
- 1 rkl chia-siemeniä liotettuna 3 rkl:ssa vettä
- 1 rkl kookosöljyä
- 3 rkl mantelivoita
- N. 2 rkl maitoa
- 1 banaani
- Ripaus kanelia
- Ripaus suolaa
Sekoita ensin pohjan kaurahiutaleet ja taatelit keskenään minitoimikoneessa. Lisää pohjan muut aineet ja sekoita tasaiseksi mössöksi. Laita maito vasta lopuksi ja vain sen verran, että saat tästä vähän tahmean mössön. Painele pohja suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle kostutetuin sormin.
Laita täytteen chia-siemenet kylmään veteen ja anna turvota noin 10 minuuttia. Laita täytteen muut aineet tehosekoittimeen, ja sekoita tasaiseksi mössöksi. Lisää lopuksi hyytynyt chia ja maito - säätele maitoa taas sen mukaan, että saat tästä vähän kostean mössön. Maista ja säätele makeutusta oman maun mukaan. Painele valmis täyte tiukasti pohjan päälle vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin, ja anna maustua/kiinteytyä vähintään pari tuntia. Leikkaa vasta sen jälkeen haluamasi kokoisiksi patukoiksi.
Ideoita makujen varioimiseksi:
- Vaihtelemalla proteiinijauhetta ja sen makua, saat patukoista eri makuisia. Kokeile esim. suklaan tai vaniljan makuista proteiinijauhetta
- Vaihda pohjan kookosjauhot lupiinijauhoihin: näin saat patukoihin entistä enemmän proteiinia!
- Jos tykkäät makeasta, lisää täytteeseen agave-siirapppia tai ksylitoli-sokeria tai raaka-kaakaojauhetta
- Voit lisätä myös macaa, lucumaa tai muita superfoodeja!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti