http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Reseptit: Itse tehdyt proteiinipatukat (raw / gluten free / dairy free)

Proteiinipatukat on ihan älyttömän käteviä eväitä, kun on liikkeessä ja kiireinen koko päivän, tai ottaa vaikka mukaan töihin. Tai jos ihan vaan laiskottaa, eikä jaksa väsätä mitään kummempaa. Mä oon suosinut viime aikoina Quest Bar -patukoita ja Leaderin Low Carb -patukoita, koska niissä ei ole juurikaan lisättyä sokeria ja niiden ravintoarvo on aika hyvä. 


Resepti: itse tehdyt proteiinipatukat


Resepti: itse tehdyt proteiinipatukat

Resepti: itse tehdyt proteiinipatukat

Mua on kuitenkin alkanut ällöttää kaikki se "turha moska" mitä noihinkin patukoihin on sullottu sisään - enkä viitsi syödä valmiita patukoita enää kovin usein, ihan vain äärimmäisessä hädässä!

Pari päivää sitten mä tein näitä proteiinipatukoita itse, ja lopputulos oli ehkä vähän liiankin hyvä, koska näistä ei ole jäljellä enää yhtään! Äläkä suotta pelästy pitkältä näyttävää aineslistaa: nää oli tosi helppo ja nopea tehdä! Halutessasi voit leikata patukoista pienempiä suupaloja, jotka toimii loistavasti pienenä jälkkärinä iltapäiväkahvin tai teen kanssa :) Mun on varmaan pakko tehdä näitä pian uudestaan, sen verta hyviä näistä tuli!


Resepti: itse tehdyt proteiinipatukat



Reseptissä suoran linkit käyttämiini tuotteisiin!

Reseptit: Protskupatukat

(Noin 10 patukkaa)

Pohja:
Täyte:
Sekoita ensin pohjan kaurahiutaleet ja taatelit keskenään minitoimikoneessa. Lisää pohjan muut aineet ja sekoita tasaiseksi mössöksi. Laita maito vasta lopuksi ja vain sen verran, että saat tästä vähän tahmean mössön. Painele pohja suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle kostutetuin sormin.

Laita täytteen chia-siemenet kylmään veteen ja anna turvota noin 10 minuuttia. Laita täytteen muut aineet tehosekoittimeen, ja sekoita tasaiseksi mössöksi. Lisää lopuksi hyytynyt chia ja maito - säätele maitoa taas sen mukaan, että saat tästä vähän kostean mössön. Maista ja säätele makeutusta oman maun mukaan. Painele valmis täyte tiukasti pohjan päälle vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin, ja anna maustua/kiinteytyä vähintään pari tuntia. Leikkaa vasta sen jälkeen haluamasi kokoisiksi patukoiksi.

Ideoita makujen varioimiseksi:
  • Vaihtelemalla proteiinijauhetta ja sen makua, saat patukoista eri makuisia. Kokeile esim. suklaan tai vaniljan makuista proteiinijauhetta 
  • Vaihda pohjan kookosjauhot lupiinijauhoihin: näin saat patukoihin entistä enemmän proteiinia!
  • Jos tykkäät makeasta, lisää täytteeseen agave-siirapppia tai ksylitoli-sokeria tai raaka-kaakaojauhetta
  • Voit lisätä myös macaa, lucumaa tai muita superfoodeja!

Ravintosisältö per pala (Huom! Riippuu siitä, mitä proteiinijauhetta käytät ja kuinka isoja/pieniä sun ruokalusikalliset on, mutta suurin piirtein):

Per pala: 158 kcal (20 g hiilareita / 6,6 g proteiinia / 6,9 g rasvaa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti