http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 21. elokuuta 2015

IHANA MUSTIKKARAAKAKAKKU

Tämä mustikkaraakakakku on ehkä paras raakakakku, mitä olen koskaan tehnyt! Okei, sanon näin varmaan jokaisesta raakakakusta, mutta tämä oli oikeesti mielettömän hyvää. Makea ja raikas samaan aikaan, muttei kuitenkaan liian makea. Jopa isäni tykkäsi, mikä on aika hyvä merkki ;)

Ihana mustikkaraakakakku resepti


Reseptit: Mustikkaraakakakkku


Pohja
  • Reilu 1 dl manteleita
  • 7-8 taatelia (muista poistaa siemenet!)
  • Ripaus suolaa
Täyte
  • 3 dl cashewpähkinöitä liotettuna
  • 2 sitruunan mehu (Jos käytät pakastemustikoita, laita vaan 1 sitruuna)
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1 dl kookosöljyä sulana
  • Vajaa 1 dl hunajaa tai agavesiirappia
  • 3 dl mustikoita (Pakastemustikoita käytettäessa: 2 dl)
Muista liottaa cashew-pähkinöitä ainakin pari tuntia kylmässä vedessä, ennen kun ryhdyt hommiin :)

Tee ensin pohja. Sekoita koneessa pohjan ainekset tahmeahkoksi mössöksi, ja levitä irtopohjavuoan pohjalle.

Tee sitten täyte. Sekoita kaikki täytteen aineet mustikoita lukuunottamatta monitoimikoneessa pehmeäksi mössöksi. Kone saa käydä aika kauan, jotta täytteestä tulee silkkisen pehmeää. Levitä noin puolet täytteestä pohjan päälle. Jätä puolet vielä koneeseen, ja lisää joukkoon mustikat. Sekoita tasaiseksi, ja levitä kakun päälle. 
Anna hyytyä hetki pakkasessa tai jääkaapissa jokusen tunnin. Nauti! :)


Ihana mustikkaraakakakku resepti
Ihana mustikkaraakakakku resepti
Ihana mustikkaraakakakku resepti

Mä käytin kakkuun metsästä itse poimimiani mustikoita, joita Suomessa nyt riittääkin vaikka kuinka. Kakku on simppeli tehdä ja makunautinto on taattu! Unohtamatta mustikan lukuisia terveysvaikutuksia... 

Mun kakkuvuoka oli aika iso, minkä takia kakusta tuli aika ohut. Kannattaa siis käyttää pienehköä irtopohjavuokaa, tai tehdä täytettä tuplamäärä, jos haluat kerrokset näkyviin selvemmin.

Kokeile myös korvata osa mustikoista vadelmilla!

5 kommenttia:

  1. Tein kakun ohjeen mukaan, mutta kookosöljy oli lopussa. Laitoin tilalle oliiviöljyä. Ei toimi ! Kookosöljy tietysti pitää kakun koossa ja kun sitä ei ollut, kakku ei todellakaan pysynyt koossa. Mutta maku oli mitä parhain ! Kakku tuli syötyä vähän niin kuin puuroa...Nyt on kookosrasva jo odottamassa seuraavaa kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosöljy nimenomaan pitää kakun koossa, koska kookosöljy kovettuu kylmässä. Pehmeä oliiviöljy ei kovetu. Mutta ihan kiva idea tehdä raakakakkupuuroa ;)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Mustikkaraakakakku oli todella hyvää. Tein sen pienempään vuokaan,jolloin se oli myös söpön näköinen. Maistui Epillekin.Seuraaville vieraille teen varmasti tätä,koska mustikoita on nyt pakkanen pullollaan

    VastaaPoista

Jätä kommentti