Ja miksi tämä toimii hyvin syysväsymyksen karkoittajana?
- Tässä on pellavansiemeniä, jotka ovat hyvä omega 3:n lähde. Omega 3 on erittäin tärkeä pimeään vuodenaikaan, koska sen puute on yhdistetty masentuneisuuteen!
- Parapähkinätahna on hyvä seleenin lähde. Seleenin puute aiheuttaa mm. alakuloisuutta.
- Manteleista taas saa mm. magnesiumia, rautaa ja sinkkiä - nekin tärkeitä kehon ja mielen virkeydelle!
- Kookosmanna ja kookosöljy sisältävät tärkeitä keskipitkiä rasvahappoja (MCT), joiden sanotaan buustaavan aineenvaihduntaa ja antavan positiivista energiaa!
- Lucumasta taas saa beta-karoteenia, niasiinia ja rautaa
- Paljon hyviä pitkäkestoisia hiilihydraatteja!
- Ja maistuu HYVÄLLE
Herkku on helppo tehdä, eikä sen tekeminen vaadi välttämättä mitään keittiökoneta. Tällä ohjeellla tulee kaksi pientä lasipurkkia tai yksi isompi kulho.
Reseptit: Puoliraaka omena-manna-herkku
- 2 omenaa
- 1 tl kookosöljyä
- Kanelia
Aloita omenasoseen valmistamisella. Kuumenna tilkka kookosöljyä kattilassa, ja paista omenalohkoja öljyssä niin kauan, kunnes omenat ovet pehmenneet ja “muussaantuneet" omenamössöksi. Mausta kanelilla.
Sillä välin kun omenat pehmenevät kattilassa, voit tehdä pohjan ja välikerroksen:
Pohja:
- 1 dl manteleita
- 1 dl taateleita
- 1 rkl parapähkinätahnaa
- 1 tl pellavansiemeniä
- Ripaus suolaa
Sekoita pohjan aineet tehosekoittimessa. Tai tee kuten minä ilman konetta: Murskaa isolla veitsellä päkinät ja taatelit pieneksi rouheeksi. Sekoita kulhossa joukkoon muut aineet.
Painele pohjan massa lasipurkin tai kulhon pohjalle tiiviiksi massaksi.
Väliin:
- 1 dl Foodin kookosmannaa
- 1 tl lucumaa
- 1 tl vaniljauutetta
Sekoita lusikalla (tai tehosekoittimessa) kookosmanna ja maustet tasaiseksi. Levitä pohjan päälle.
Levitä lopuksi joko lämmin tai jäähtynyt omenasose kookosmannan päälle. Koristele halutessasi raakakaakaojauheella ja kaakaonibseillä.
Voit syödä tämän herkun lämpimänä, mutta omasta mielestäni maku on vielä parempi, kun herkku on jäähtynyt ja siintynyt jääkaapissa.
BOOM! Ainakin itse olin heti sata kertaa pirteämpi tämän syötyäni :)
Haluatko kokeilla reseptiä? ALENNUSKOODILLA "ambassador-10" saat 10 % alennusta Foodin.fi -tilauksestasi!
// Almost Raw Apple Pie in a Jar
This recipe you can make even without a food processor!
Topping:
- 2 apples, 1 ts coconut oil, some cinnamon
Heat the oil in a pan, and cook apples until you get soft apple mousse. Spice with cinnamon!
While the apples are cooking, you can prepare the other parts:
Bottom:
- 1 dl almonds, 1 dl dates, 1 table spoon paranuss-muss, 1 ts flax seeds, hint of salt
Mix everything in a food processor, OR just use a big knife and make almonds and dates very small. Then mix everything together. Place on a bottom of a glass jar (2 small or 1 big)
In the middle:
- 1 dl cononut muss, 1 ts lucuma and 1 ts vanilla
Mix everything and place on the jar on top of the bottom. Finally, add the apple muss on top and decorate with cacao nibs!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti