Valmiissa glühweinissa on vaan yksi huono puoli: se sisältää ihan pirusti sokeria. Suomessa taitaa olla markkinoilla jo sokerittomia glögejä, mutta Saksassa en ole törmännyt sokerittomaan glühweiniin. Tänä viikonloppuna ensimmäisen adventin kunniaksi teinkin ekaa kertaa moniin vuosiin glögin itse!
Itse tehdyssä glögissä voi makeutta säädellä oman maun mukaan, ja muutenkin tietää, mitä juoma sisältää. Käytin glögin pohjana Nu3:n blogista inspiroituneena terveellistä luomu-aroniamehua, ja makeutuksessa kookossokeria. Samalla ohjeella voi tehdä sekä alkoholittoman että alkoholillisen version.
Reseptit: Alkoholiton glögi aroniamehusta
- 3 dl aroniamehua (esim. tämä)
- 1 dl kookossokeria
- 4 dl vettä
- 1 reilu rkl kardemummaa
- 1 rkl mausteneilikoita
- 4-5 tähtianista
- Puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna
- Muutama appelsiinin siivu
- 1 vaniljatanko
- Tarjoiluun: manteleita, rusinoita, kanelitanko, appelsiinin siivu
Keitä mehua, vettä ja mausteita hiljalleen kattilassa appelsiinin kuoren ja muutaman appelsiinin siivun kanssa noin 15 minuuttia. Kaada siivilän läpi tarjoilumukeihin, ja lisää joukkoon rusinat, mantelit, kanelitanko ja appelsiiniviipale.
Reseptit: Viiniglögi aroniamehusta
Sama kuin edellinen, mutta lisää valmiin kiehuneen glögin joukkoon 3-4 dl punaviiniä. Kuumenna, mutta älä enää kiehauta viinin lisäämisen jälkeen.
Mä otin eilen joulukoristeet esille (ne vähät mitä mulla on), ja ripustettiin myös joulumarkkinoilta ostettu joulutähti ikkunaan. Alkaa olla ihan joulufiilis jo :)
// Recipe: Self made choke berry "glögi"
I think I opened my first glühwein this year already in the middle of October. I just love glühwein and glögi (Finnish "glühwein" without alcohol). The only minus is that glühwein includes quite a lot of sugar.. That's why this weekend I made glühwein myself! I used healthy chokeberry juice and coconut sugar for sweetening.
Self-made glögi
// Recipe: Self made choke berry "glögi"
I think I opened my first glühwein this year already in the middle of October. I just love glühwein and glögi (Finnish "glühwein" without alcohol). The only minus is that glühwein includes quite a lot of sugar.. That's why this weekend I made glühwein myself! I used healthy chokeberry juice and coconut sugar for sweetening.
Self-made glögi
- 3 dl choke berry juice
- 4 dl water
- 1 dl coconut sugar
- 1 tbs cardamon
- 1 rkl nelken
- 4-5 star anis
- Half orange skin peeled
- Some orange slices
- 1 vanilla bean
- Serve with: almonds, raisins, cinnamon stick
Boil the juice, water and spices in the medium heat for about 15 minutes. Serve with almonds, raisins and cinnamon stick. If you want, add some red wine when the glögi is ready. Heat it up, but don't boil anymore after adding the wine.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti