Kurkumaa on käytetty jo kautta aikoin perinteisessä intialaisessa ayurvedassa ja myös kiinalaisessa lääketieteessä. Tulehdusta ehkäisevien vaikutusten lisäksi kurkuma edistää ruoansulatusta ja on erittäin vahva antioksidantti.
Kurkuma sopii mun mielestä melkein mihin vaan, mutta erityisen hyvin se natsaa erilaisiin riisi- ja linssiruokiin sekä kanan mausteeksi. Mun antioksidanttisessa syyspadassa pääraaka-aineena on syksyinen myskikurpitsa, jota ainakin täällä Berliinissä on kaupat väärällään. Kokeile ja ihastu!
Reseptit: Keltainen syyspata
- 1 Sipuli
- 2-3 valkosipulin kynttä
- Pätkä tuoretta inkivääriä
- 1 Myskikurpitsa
- 2-3 porkkanaa
- 2,5 dl linssejä (mitta ennen keittämistä)
- Kookosöljyä paistamiseen
- 1 400 ml purkki kookosmaitoa
- 2 tl kurkumaa*
- 1 tl inkiväärimaustetta
- Reippaasti mustapippuria
- Ripaus suolaa
""Huuhtele linssit hyvin ja laita pakkauksen ohjeen mukaan kiehumaan. Kuori ja paloittele kurpitsa, porkkanat ja inkivääri. Pienennä sipulit. Kuumenna nokare kookosöljyä suuressa pannussa ja lisää päällä sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää joukkoon inkivääri sekä pieneksi paloiteltu kurpitsa ja porkkanan palat. Paista pannulla noin 10-15 minuuttia.
Sekoita käsivatkaimella kookosöljy ja mausteet keskenään. Lisää pannulle kasvisten päälle. Anna hautua kannen alla matalalla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa joukkoon myös keitetyt linssit.""
Vinkki: Jos olet juuston ystävä, niin raasta lautaselle kuuman padan päälle vähän vahvaa kovaa juustoa. Ruoka on jo tällaisenaan aika tuhtia, mutta jos kaipaat lisää "täytettä", voit lisätä päällä paistettuja kanansiivuja, raejuustoa tai lohta.
*Tuote saatu Foodinilta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti