Mä ostan hyvin harvoin leipää kaupasta tai mistään muualtakaan, vaan sillon kun tekee mieli leipää, niin leivon sen itse. Banaanileivän lisäksi sämpylät on mun vakioleipomuslistalla. Ja kyllä itse tehdyt sämpylät onkin hyviä!
Bataatti antaa sämpylöille kivan vähän makean vivahteen, ja itse asiassa nää muistuttaa maultaan ihan vähän mun äidin tekemää jouluista bataattilaatikkoa :) Bataatin asemesta voit tehdä sämpylät ihan hyvin myös porkkanoista, mutta suosittelen kyllä kokeilemaan bataattiversiota! Sämpylät maistuu parhaalta vähän jäähtyneenä ja maku oikeastaan vaan paranee seuraavana päivänä.
Reseptit: Bataattisämpylät (gluteeniton, maidoton)
- 5 dl vettä
- 1 pienehkö bataatti
- 1 rkl chian siemeniä
- 2 rkl psylliumia
- 2 rkl muita siemeniä (mulla oli auringonkukan siemeniä ja sesamin siemeniä)
- 3 dl kaurahiutaleita
- 3,5-4 dl gluteenittomia jauhoja (mä laitoin sekaisin kookosjauhoja, teff-jauhoja ja tummia riisijauhoja.. kaikki Foodinin valikoimasta)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
""Kuori ja raasta bataatti. Laita vesi isoon kulhoon, ja sekoita joukkoon chia, psyllium ja siemenet, ja anna seistä hetki. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää bataattiraaste kulhoon, ja sekoita sekaan myös jauhoseos. Lisää lopuksi myös hunaja, ja sekoita hyvin. Muotoile käsin haluamasi kokoisia sämpylöitä ja laita joko leivinpaperin päälle pellille tai voilla voideltuihin muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 30 min. Nauti hieman jäähtyneenä voi-nokareen kanssa.""
Kertokaa ihmeessä tykkäsittekö sämpylöistä jos kokeilette :) Sämpylöiden kaveriksi tein taas suosikkiani linssi-kurpitsakeittoa, joka ei myöskään petä koskaan. Ootteko te jo kokeilleet sitä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti