Nyt kun kurpitsakausi on vielä parhaimmillaan käynnissä, niin tekaisin taas ison satsin kurpitsakeittoa, mikä onkin yksi mun ehdoton lempiruoka syksyllä. Tällä reseptillä tulee iso kattilallinen, joten ruoan teosta ei tarvi huolehtia seuraavaan pariin päivään.
Reseptit: Kurpitsa-linssikeitto
- 1 hokkaido kurpitsa
- Noin 2 dl linssejä
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- Pätkä tuoretta inkivääriä
- Kookosöljyä pannulle
- Mausteita: kasvisliemikuutio, merisuolaa, mustapippuria, chiliä, cayanne pippuria....
- Vettä - noin litra, en mitannut tarkasti
""Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi. Huom! Hokkaido-kurpitsaa ei tarvi kuoria, vaan sen voi heittää veteen kiehumaan kuorineen. Kuori ja pilko sipulit ja inkivääri. Laita linssit kiehumaan reiluun veteen isoon kattilaan, lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Noin 5 min kiehumisen jälkeen lisää sekaan kurpitsan palat. Lisää tarvittaessa vettä sen verran, että kurpitsan palat juuri ja juuri peittyvät. Lämmitä tilkka kookosöljyä pannulla, ja paista pannulla inkivääri, sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle joukkoon paloiteltu paprika. Mausta sipuli-inkivääri-paprika seos chilillä, cayanne pippurilla ja mustapippurilla.
Kun kurpitsa on pehmentynyt pehmeäksi ja linssit kypsyneet, lisää kattilaan sipuli-inkivääri-paprika seos. Soseuta sauvasekoittimella soseeksi ja tarkista maku.""
Mä laitoin keiton päälle vielä palan vuohenjuustoa ja kurpitsansiemenöljyä, ai että kun oli hyvää ja olo oli kylläinen pitkään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti