Vadelma-banaani-kauraherkku, herkuttelua hyvällä omalla tunnolla :)
Banaani-vadelma-kauraherkku |
Halusin oikeastaan leipoa kakun (onhan tänään Äitienpäivä), mutta sitten muistin, että olen oikeastaan karkkilakossa... joten piti soveltaa jotain vähän terveellisempää. Mutta onneksi herkutella voi myös terveellisesti! Tämän vadelma-banaani-kauraherkun ainesosissa ei ole valittamista, ja kaiken lisäksi paistos maistuu todella hyvältä! Tätä voi hyvällä omalla tunnolla syödä vaikka aamiaiseksi :)
Vadelma-banaani-kauraherkku
- 4 dl kaurahiutaleita
- 1,2 dl pähkinärouhetta
- ½ dl hunajaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- Vähän kardemummaa
- Suolaa
- 3.5 dl rasvatonta maitoa/mantelimaitoa
- 2 munaa
- 1/2 dl kookosöljyä
- 2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
- 2 banaania, noin 1 cm paksuina viipaleina
- 5 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia /mustikoita
Tarjoiluun: maustamatonta kreikkalaista jugurttia, maustamatonta rahkaa (tai jätskiä)
Tee näin
1. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Voitele n. 20×20 cm vuoka margariinilla.
2. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, puolet pähkinärouheesta, leivinjauhe, kaneli, kardemumma sekä suola.
3. Yhdistele toisessa kulhossa hunaja, maito, munat, kookosöljy ja vaniljauute/vaniljasokeri.
4. Laita banaaniviipaleet uunivuoan pohjalle. Kaada niiden päälle 3,5 dl vadelmia ja peitä hedelmät kauraseoksella.
5. Kaada munamaito hitaasti hedelmien ja kaurahiutaleiden päälle ja varmista, että neste peittää kuivat ainekset kauttaaltaan. Ripottele päälle loput marjat, banaaniviipaleet ja pähkinät.
6. Paista n. 35-40 minuuttia tai kunnes paistos on kullanruskea ja hyytynyt. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.
Paistos maistuu erittäin hyvältä kreikkalaisen jugurtin tai maustamattoman rahkan kanssa!
Kaurapaistos menossa uuniin |
Kaurapaistos suoraan uunista |
Vadelma-banaani-kauraherkku maistuu maustamattoman jugurttirahkan kanssa! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti