Alkuperäinen resepti on peräisin Robyn Russell´n reseptikirjasta, mutta tässä mun versio tästä reseptistä:
Reseptit: Bataattikakku (gluteeniton)
- 4 dl gluteenittomia jauhoja (itselläni oli sekoitus riisijauhoja ja maissijauhoja)
- 2 tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1/2 tl ksantaania (mulla ei tätä ollut, niin laitoin tilalle 1 tl jauhettuja pellavansiemeniä. Toimii varmasti myös ilman.)
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl fariinisokeria (tätäkään mulla ei ollut, niin käytin vaan vaaleaa raakasokeria)
- 1/2 dl hienoa sokeria
- 3/4 dl rypsiöljyä
- 2/3 dl piimää
- 3 kananmunaa
- 4-5 dl raastettua bataattia
- 2 dl raastettua kesäkurpitsaa
Tee näin:
- Laita uuni päälle 160 asteeseen. Voitele iso kakkuvuoka. Irtopohjavuoka toimii hyvin.
- Raasta bataatti ja kesäkurpitsa
- Sekoita kulhossa jauhot, kaneli, leivinjauhe, sooda, ksantaani ja suola
- Vatkaa toisessa kulhossa fariinisokeri, sokeri, öljy, piimä ja kananmunat hyvin keskenään. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon.
- Vatkaa taikina tasaiseksi ja lisää joukkoon bataatti ja kesäkurpitsa.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 160 asteessa 1 tunti, tai kunnes kakku on kypsä
- Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia -> syö lämpimänä!
- Halutessa sipaise päälle voita tai ripottele vähän kanelia pinnalle.
Vaihe 1: Raasta bataatti ja kesäkurpitsa |
Vaihe 5: Lisää bataatti ja kesäkurpitsa taikinaan ja sekoita tasaiseksi. |
Bataattikakku suoraan uunista. |
Tämä resepti ei pettänyt tälläkään kertaa, hyvää tuli! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti