http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 2. toukokuuta 2014

Reseptit: Ihana gluteeniton bataattikakku

Tällä reseptillä onnistut varmasti! Tämä bataattikattu (gluteeniton) on todella maukas, ihanan mehevä ja nopea tehdä. Bataattikakku sopii erittäin hyvin viikonlopun aamiaispöytään tai iltapäiväkahvin seuraksi. Voisin myös väittää tätä reseptiä melko terveelliseksi, koska taikinaan tulee reilusti bataattia ja kesäkurpitsaa, eikä lainkaan voita. Myös sokerin määrää voi reseptistä halutesaaan vähentää.

Alkuperäinen resepti on peräisin Robyn Russell´n reseptikirjasta, mutta tässä mun versio tästä reseptistä:


Tällä reseptillä leivot ihanan mehevän gluteenittoman bataattikakun.





Reseptit: Bataattikakku (gluteeniton)

  • 4 dl gluteenittomia jauhoja (itselläni oli sekoitus riisijauhoja ja maissijauhoja)
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1/2 tl ksantaania (mulla ei tätä ollut, niin laitoin tilalle 1 tl jauhettuja pellavansiemeniä. Toimii varmasti myös ilman.)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl fariinisokeria (tätäkään mulla ei ollut, niin käytin vaan vaaleaa raakasokeria)
  • 1/2 dl hienoa sokeria
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 2/3 dl piimää
  • 3 kananmunaa
  • 4-5 dl raastettua bataattia
  • 2 dl raastettua kesäkurpitsaa

Tee näin:

  1. Laita uuni päälle 160 asteeseen. Voitele iso kakkuvuoka. Irtopohjavuoka toimii hyvin.
  2. Raasta bataatti ja kesäkurpitsa
  3. Sekoita kulhossa jauhot, kaneli, leivinjauhe, sooda, ksantaani ja suola
  4. Vatkaa toisessa kulhossa fariinisokeri, sokeri, öljy, piimä ja kananmunat hyvin keskenään. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon.
  5. Vatkaa taikina tasaiseksi ja lisää joukkoon bataatti ja kesäkurpitsa.
  6. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 160 asteessa 1 tunti, tai kunnes kakku on kypsä
  7. Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia -> syö lämpimänä!
  8. Halutessa sipaise päälle voita tai ripottele vähän kanelia pinnalle.
Bataattikakkuun tulee bataatti- ja kesäkurpitsaraastetta.
Vaihe 1: Raasta bataatti ja kesäkurpitsa
Bataattikakun taikina
Vaihe 5: Lisää bataatti ja kesäkurpitsa taikinaan ja sekoita tasaiseksi.


Tässä reseptin mukaan tehty bataattikakku suoraan uunista.
Bataattikakku suoraan uunista.


Reseptin mukaan leivottu bataattikakku maistuu lämpimänä!
Bataattikakku  maistuu lämpimänä.


Reseptin mukaan leivottu bataattikakku on ihanan pehmeää.

Tämä resepti ei pettänyt tälläkään kertaa, hyvää tuli! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti