Piknik-eväät |
Tässä meidän illanistujais/piknik-menu (reseptit alempana):
- Kvinoa-vuohenjuustosalaatti
- Mozzarella-salaatti
- Fetalihapullat (Lihapulla ohje täällä)
- Linssi-porkkanalisuke
- Keitettyä bataattia
- Oliiveja
- Rucola-feta-dippi (turkkilaisesta kaupasta tai markkinoilta)
- Patonkia/foccaciaa (kaupasta)
Bataatti ja linssit ovat yksinkertaisuudessaan todella hyviä lisukkeita minkä tahansa ruoan kanssa, tai vaikka ihan sellaisenaan.
Piknik-herkut |
Resepti: Kvinoa-vuohenjuustosalaatti
- 1 dl kvinoaa
- 1 punasipuli
- 100-200 g vuohenjuustoa
- 1 kesäkurpitsa
- kirsikkatomaatteja
- 1 avokado
- pinjansiemeniä
- lisukkeeksi vähän rucolaa/sitruunamelissaa/minttua
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan (yleensä 2,5 dl vettä yhtä desiä kvinoaa kohden). Paahda pinjansiemenenet pannulla. Paista pannulla punasipuli ja lisää pannulle kesäkurpitsa. Paista kesäkurpitsaa vain hyvin kevyesti, jotta se jää napakan tuoreeksi. Paista pannulla myös vuohenjuusto. Pilko avokado ja kirsikkatomaatit. Lisää kaikki aineet kvinoan sekaan, ja revi pinnalle rucolaa ja minttua/sitruunamelissaa. Halutessa voi maustaa pippurilla ja sitruunamehulla.
Resepti: Mozzarella-salaatti
- Vihreää salaattia
- Tomaattia
- Mozzarellaa
- Basilikaa
Pilko ainekset ja sekoita keskenään! :)
Resepti: Linssi-porkkanalisuke
- 2 porkkanaa
- 250 g punaisia linssejä
Keitä vesi kiehuvaksi. Lisää porkkanat pieninä paloina. Lisää linssit. Anna kiehua pakkauksen ohjeen mukaan. Lopuksi mausta suolalla ja pippurilla. Yksinkertaista ja hyväää :)
Resepti: Bataattilisuke
- 1-3 bataattia ruokailijoiden määrästä riippuen
- suolaa
Pilko bataatti paloiksi ja keitä runsaassa vedessä noin 10-15 min, tai kunnes bataatti on pehmeää. Mausta suolalla. Nauti heti :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti