Kun ulkona sataa vettä, niin mikä onkaan sen mukavampaa, kuin viettää aikaa keittiössä! Tai ravintolassa hyvän ruoan ja viinin parissa, kuten eilen istuttiin tapaksilla ystävän kanssa yli kolme tuntia :) Tällä viikolla on tullut panostettua sosiaaliseen elämään vähän enemmän, urheilun kustannuksella, joten tänä viikonloppuna ohjelmassa tulee olemaan sporttailua ja terveellistä kokkailua kotosalla.
Uusin ystäväni ruoanlaitossa on kvinoa, mikä taipuu sekä lisäkkeiksi lämpimiin ruokiin että aamupuuroon. Olen aina ollut puurojen ystävä. Lämmin ja pehmeä puuro tuntuu aamulla vatsassa ihanan pehmeältä, ja puuro on myös nopeampi syödä aamun kiireessä kuin pureskelua vaativa leipä. Perus kaurapuuron saa makua ja vaihtelua heittämällä sekaan marjoja tai kuivattuja taateleita/luumuja, ja lorauttamalla sekaan vähän mantelimaitoa ja kanelia! Sekaan vielä myös vähän raejuustoa tai rahkaa, niin tulee aamun proteiinitarvekin täytettyä.
Uusin ystäväni ruoanlaitossa on kvinoa, mikä taipuu sekä lisäkkeiksi lämpimiin ruokiin että aamupuuroon. Olen aina ollut puurojen ystävä. Lämmin ja pehmeä puuro tuntuu aamulla vatsassa ihanan pehmeältä, ja puuro on myös nopeampi syödä aamun kiireessä kuin pureskelua vaativa leipä. Perus kaurapuuron saa makua ja vaihtelua heittämällä sekaan marjoja tai kuivattuja taateleita/luumuja, ja lorauttamalla sekaan vähän mantelimaitoa ja kanelia! Sekaan vielä myös vähän raejuustoa tai rahkaa, niin tulee aamun proteiinitarvekin täytettyä.
Kvinoapuuroa mantelimaidon kanssa |
Uusin ihastukseni on kuitenkin kvinoapuuro (gluteeniton), mikä on niin hyvää, että sitä voisi syödä vaikka jälkkäriksi! Kvinoa on myös kauraa ravintorikkaampaa: kvinoassa on enemmän proteniinia kuin muissa viljoissa, ja se sisältää myös ravintokuitua, fosforia, rautaa ja magnesiumia.
Meillä kvinoapuuroa suositaan lähinnä viikonloppuisin, koska pitkän keittoajan (15 min) takia sitä ei arkiaamuina aina ehdi valmistaa. Tällä reseptillä kvinoapuuroa tulee reilu annos kahdelle, tai kohtuuannos kolmelle.
Gluteeniton kvinoapuuro kahdelle (tai kolmelle)
- 2.5 dl kvinoaa
- 6 dl vettä (vettä voi loppuvaiheessa vähän lisätä jos näyttää, että puurosta tulee liian kuivaa)
- 6 kuivattua taatelia tai luumua paloiteltuna
- 1 päärynä raastettuna
- 1-2 rlk pähkinäsekoitusta pieninä paloina
Lisäksi kanelia, mantelimaitoa (ja vaahterasiirappia)
Tee näin:
Laita kvinoa kiehumaan veteen. Katso kiehumisaika pakkauksesta, mutta yleensä kvinoan hautuminen kestää noin 15 min. Lisää joukkoon taatelit tai luumut, ja anna kiehua rauhassa kannen alla 10-12 min. Kun puuro on melkein valmista, lisää joukkoon raastettu päärynä ja pähkinät. Anna hautua vielä hetki.
Kun puuro on valmista, ripottele pinnalle kanelia ja nauti mantelimaidon kanssa. Poikaystäväni lorauttaa päälle vielä tilkan vaahterasiirappia, mutta mielestäni puuro on oikein hyvää myös ilman sitä ;)
Vierailin blogissasi ensimmäistä kertaa ja löysin tosi monta ihanaa gluteenitonta reseptiä kokeiltavaksi, kiitos!
VastaaPoistaPuuron ystävänä tämä kvinoa taitaa mennä testiin heti ensimmäisenä ;)
Kiva kuulla! :) Meillä kvinoapuuro on ehdottomasti yksi suosikkiaamiaisista! Joko olet ehtinyt kokeilla?
VastaaPoistamoikka,täällä Turussakin kokeiltiin kvinoaa reseptejäsi tosin taisi tulla liian vähän nestettä mukaan.Yritän uudelleen-kiva seurata kuulumisiasi -terveisiä meiltä kaikilta myös -myös 3 viikkoiselta Islalta.
VastaaPoista