Meillä nimittäin kävi vähän hassusti tuon creemin kanssa. Olin tehnyt creemin valmiiksi jääkaappiin odottamaan, ja mun ihana poikaystävä luuli, että se on välipala (meillä kun melkein aina on jotain tuorepuuroa tai chia-vanukasta tekeytymässä jääkaapissa), joten hänpä pisteli koko purkin cashew-creemiä sellaisenaan suuhunsa ennen salitreeniä! No ilmeisesti oli hyvää ja antoi vielä hyvät energiat salille :D
Seuraavana päivänä tein uuden satsin cashew-creemiä, mutta nälkäisenä unohdin laittaa sitä keiton päälle ja muistin koko tahnan vasta, kun keitto oli syöty viimeistä pisaraa myöten. Noh, keitto oli siis hyvää myös ilman creemiä ja siippa sai jälkkäriksi cashew-tahnaa!
Reseptit: Paahdettu tomaatti-kasviskeitto
(vegaani, gluteeniton, maidoton)
- Noin 6 isoa tomaattia
- 1 keskikokoinen bataatti
- 1 punainen paprika
- 1-2 sipulia
- 2-3 valkosipulin kynttä
- Rosmariinia (tuore tai mauste)
- Tuoretta basilikaa
- Noin 1 dl öljyä
- Ripaus suolaa
- Ripaus mustapippuria
- Ripaus chiliä
- 2 rkl hunajaa (tai agavesiirappia tms)
- 1 dl cashew-pähkinöitä + 1 dl vettä
Tee näin:
Cashew-kerma on ihan älyttömän simppeli ja nopea tehdä, jos sulla vaan on hyvä monitoimikone. Itselläni on sauvasekoittimen mukana tullut pieni turbomasiina, jolla tällaiset creemit valmistuu muutamassa sekunnissa.
Laita ensin cashew-pähkinät likoamaan noin desiin vettä. Pähkinöiden pitäisi liota noin tunnin verran. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
Laita ensin cashew-pähkinät likoamaan noin desiin vettä. Pähkinöiden pitäisi liota noin tunnin verran. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
Halkaise tomaatit. Kuori ja paloittele bataatti. Paloittele paprika. Kuori ja paloittele myös sipulit. Laita kaikki kasvikset isoon kulhoon, kaada päälle kaikki mausteet, hunaja ja öljy ja sekoita hyvin. Kaada seos uunipellin päälle, ja laita 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.
Kun kasvikset näyttävät kypsiltä, ota pois uunista ja sekoita tehosekoittimella/sauvasekoittimella soseeksi. Halutessasi lisää tilkka vettä. Voit lämmitttää keiton vielä kattilassa ennen tarjoilua, ja tässä vaiheessa myös lisätä vettä ja mausteita tarpeen mukaan.
Cashew-kerma: Kaada pähkinöistä liotusvesi pois. Laita pähkinät pieneen tehosekoittimeen, lisää tilkka vettä (1/2 dl tai vähemmän), ja anna koneen käydä, kunnes saat kermaisen pehmeän creemin.
Keitto maistuu parhaalta cashew-creemin ja tuoreiden yrttien kanssa. Nautinnollista viikonloppua! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti