Nyt näyttää taas jylläävän joku flunssakausi päällä, mutta muhun ei ainakaan vielä ole iskenyt mitkään pöpöt! En ole itse asiassa ollut kunnolla kipeänä sitten viime helmikuun! Olisko ravinnon laadulla ja määrällä vaikutusta asiaan, tiedä häntä. Kaikki ravinnevajeet ja jopa liian vähäinen proteiinin saanti altistaa taudeille, joten näin syksyn tullen kannattaa oikeasti syödä hyvin!
Syksyn satoa torilta
Reseptit: Linssibataattikeitto
- Nokare kookosöljyä
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- Pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 bataatti
- 1 iso tomaatti
- 1,5 dl linssejä
- 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
- 4-5 dl vettä
- 1-2 tl kuminaa
- Sitruunan mehua
- Suolaa, pippuria, ripaus chiliä
Kuori ja paloittele sipulit, valkosipulit ja bataatti pieneksi, ja viipaloi tomaatti. Kuori ja raasta inkivääri. Huuhtele linssit. Tarkista linssien keittämisaika: jos linssit vaativat yli 15 minuuttia, niin keitä niitä erikseen toisessa kattilassa tovi. Jos kiehumisaika on 10-15 minuuttia, niin lisää ne bataatin ja sipulin päälle alla olevan mukaan.
Kuumenna ison keittokattilan pohjalla kookosöljy, ja kuullota valkosipulia, sipulia ja inkivääriä öljyssä hetki. Lisää joukkoon bataatti ja paista vielä hetki. Lisää sen jälkeen vesi, linssit, tomaatti, kookosmaito, sitruunan mehu ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes bataatti on tarpeeksi pehmeää ja linssit sopivan kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku, ja lisää mausteita tarvittaessa.
Mä ripottelin keiton päälle vielä reippaasti siemeniä ja pilkoin joukkoon tuoretta kesäkurpitsaa. Lämmittävää ja maukasta!
Linssit on muuten ihan todellista superruokaa! Siinä missä linssit lukeutuu kasviksiin (eli ne lasketaan mukaan päivän kasvisannoksia laskiessa), ne sisältävät myös hyviä hiilihydraatteja, proteiinia ja kuituja. Linssejä syödessä saat siis ikään kuin neljä kärpästä yhdellä iskulla. Siis syökäämme paljon linssejä! :)
Kiitos ohjeesta! Hyvä ja lämmittävä keitto pakkasilla.
VastaaPoistaKiitos! :) Tämä on ihan mun oma lemppari!
Poista