Reseptit: Mustikkaraakakakkku
Pohja
- Reilu 1 dl manteleita
- 7-8 taatelia (muista poistaa siemenet!)
- Ripaus suolaa
- 3 dl cashewpähkinöitä liotettuna
- 2 sitruunan mehu (Jos käytät pakastemustikoita, laita vaan 1 sitruuna)
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 dl kookosöljyä sulana
- Vajaa 1 dl hunajaa tai agavesiirappia
- 3 dl mustikoita (Pakastemustikoita käytettäessa: 2 dl)
Tee ensin pohja. Sekoita koneessa pohjan ainekset tahmeahkoksi mössöksi, ja levitä irtopohjavuoan pohjalle.
Tee sitten täyte. Sekoita kaikki täytteen aineet mustikoita lukuunottamatta monitoimikoneessa pehmeäksi mössöksi. Kone saa käydä aika kauan, jotta täytteestä tulee silkkisen pehmeää. Levitä noin puolet täytteestä pohjan päälle. Jätä puolet vielä koneeseen, ja lisää joukkoon mustikat. Sekoita tasaiseksi, ja levitä kakun päälle.
Anna hyytyä hetki pakkasessa tai jääkaapissa jokusen tunnin. Nauti! :)
Mä käytin kakkuun metsästä itse poimimiani mustikoita, joita Suomessa nyt riittääkin vaikka kuinka. Kakku on simppeli tehdä ja makunautinto on taattu! Unohtamatta mustikan lukuisia terveysvaikutuksia...
Mun kakkuvuoka oli aika iso, minkä takia kakusta tuli aika ohut. Kannattaa siis käyttää pienehköä irtopohjavuokaa, tai tehdä täytettä tuplamäärä, jos haluat kerrokset näkyviin selvemmin.
Kokeile myös korvata osa mustikoista vadelmilla!